keskiviikko, 24 toukokuu 2017 16:05

Valmentaa kuin nainen - Jääkiekkoliitto mukana naisvalmentajahankkeessa

Jääkiekkoliitto jatkaa mukana vuonna 2013 alkaneessa kansallisessa naisvalmentajahankkeessa. Valmentaa kuin nainen -hanke on palloilulajien yhteinen kehittämishanke, jonka tavoitteita ovat muun muassa innostaa entisiä naispelaajia jatkamaan urheilu-uraa valmentajana ja sitä kautta lisätä naisvalmentajien määrää palloilulajeissa, valmentajiksi siirtyvien osaamisen kehittäminen ja valmentajapolun selkiyttäminen mentoroinnin avulla sekä nykyisten naisvalmentajien tukeminen urallaan. Hankkeen pyrkimyksenä on edellä mainitun ohella lisätä ja hyödyntää naisvalmentajuuteen liittyvää tutkimustietoa. Valmentaa kuin nainen -hankkeen kautta Jääkiekkoliitto oli mukana saamassa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen myöntämän liikunnan tasa-arvon Piikkarit-palkinnon.

Mukana hankkeessa ovat jääkiekon lisäksi jalkapallo, käsipallo, ringette, salibandy, amerikkalainen jalkapallo, pesäpallo, koripallo, lentopallo, Suomen Valmentajat ja Suomen vammaisurheilu ja -liikunta VAU. Yhteistyötahoina mukana ovat IWG, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen ammattivalmentajat SAVAL ja Valo. Hankkeen englanninkielinen nimi on "Women Taking Responsibility in Coaching". Hankkeen tavoitteena on lisätä naisvalmentajien ja urheilun naistoimijoiden määrää.

Hanke on saanut rahoitusta Opetus- ja kulttuuriministeriöstä, ja hankkeen arvioinnit toteutettiin toukokuussa 2015 ja 2018. Ministeriön rahoitus jatkuu vielä ainakin kahden vuoden verran.
 
Käy tutustumassa ja tykkäämässä Valmentaa kuin nainen Facebookissa ja lue lisää hankkeesta Suomen Valmentajien nettisivuilta!
#valmentaakuinnainen
 

Lisätietoja hankkeesta:

Tuula Puputti
Tyttökiekon kehittäjä
p. 040-5429 540
tuula.puputti(at)finhockey.fi 


 
Tiesitkö?
Lontoon Olympialaisissa vain 10% kaikista valmentajista oli naisia. Suomessa palloilulajeissa naisten huippujoukkueissa on vain harvoja naisvalmentajia. Urheilussa ei ole varaa menettää kenenkään osaamista. Erityisesti naisurheilijat jäävät pois lajin toiminnasta pian oman urheilu-uransa jälkeen.

Naisten palloilulla on lyhyt historia urheilussa. Tämän ohjelman avulla entiset naisurheilijat pyritään saamaan urheilun piiriin takaisin valmennus ym. tehtäviin. Tavoitteena on myös rohkaista ja saada naispelaajia ottamaan vastuuta valmentamisesta jokaisella taito- ja/tai ikätasolla omassa lajissaan. Rohkaisua tarvitaan roolimallien luomiseksi. Naisten on otettava enemmän vastuuta myös valmentamisesta, ”kantaa kortensa kekoon”. Tavoitteena on lisäksi saada naisia osallistumaan aktiivisemmin muihinkin seura- ja liittotason kansallisiin ja kansainvälisiin tehtäviin.


 

Olet nyt

Etsi sivustolta