perjantai, 14 toukokuu 2021 11:55

Tukea 998.700 euroa 975 juniorille - Nummela: ”Monelle tuki mahdollistaa jääkiekkoharrastuksen jatkumisen”

975 jääkiekkojunioria perheineen on saanut tällä viikolla iloisia uutisia: perheen juniorille on myönnetty taloudellista tukea jääkiekkoharrastuksen kustannuksiin. Syksyllä maksettava tukisumma vaihtelee kausimaksujen tapaan ikäluokittain 700 eurosta 1 300 euroon. Yhteensä tukea maksetaan 998 700 euroa.


- Monelle tuki mahdollistaa jääkiekkoharrastuksen jatkumisen. Etenkin näin taloudellisesti epävakaina aikoina on hienoa, että meillä on lahjoittajien ja yhteistyökumppaneiden ansiosta mahdollisuus näinkin mittavaan tukikokonaisuuteen, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kiittää tukiprosessin mahdollistajia.

Kevään 2021 tukihaun yhteydessä Jääkiekkoliitto sai tukihakemuksia 1 104 juniorilta 126 eri seurasta ympäri maan. Hakijoiden määrä on yllättäen hieman pienempi kuin muutamana edellisenä vuotena.

- Odotimme hakijoiden määrän kasvavan, mutta syystä tai toisesta näin ei käynyt. Monella paikkakunnalla on myös alueellisia tukikanavia, joita on mahdollisesti nyt hyödynnetty aiempaa enemmän, Nummela spekuloi hakijoiden kokonaismäärää.

Tukea jakavat Jääkiekkoliiton lisäksi mm. yksittäiset seurat. Varsinais-Suomeen kohdistetun Unelmien Peliä -rahaston tuet tulevat hakuun elokuussa. Aikaisempina vuosina tukea on voinut vuoden lopussa hakea myös Pelaajayhdistyksen kautta, lisäksi monilla muilla järjestöillä on omat tukiprosessinsa. Muista paikallisista tukikanavista saa parhaiten tietoa omasta seurasta tai kunnasta.

Jääkiekkoliiton seuraava tukikierros alkaa syyskuussa, tuolloin tukea voivat hakea U9-U12-ikäluokkien pelaajat. Vanhempien junioreiden seuraava tukihaku alkaa helmikuussa 2022.

Näin Jääkiekkoliiton tukiprosessi toimii – kymmenessä vuodessa maksettu tukea 6 712 240 euroa

Suomen Jääkiekkoliitto on keväästä 2011 alkaen tukenut vähävaraisten perheiden kiekkojunioreiden jääkiekkoharrastamista yhteensä 6 712 240 eurolla. Varat ovat peräisin yksityisiltä lahjoittajilta, yhteistyökumppaneilta, MM-kisojen voittovaroista ja erilaisista hyväntekeväisyyskampanjoista.

Perheen taloudellisen tilanteen lisäksi kriteereinä tukien saamiselle ovat mm. pelaajan motivaatio ja seuran toimenpiteet vähävaraisten tukemiseksi, harrastajamäärän lisäämiseksi, harrastusmaksujen kurissa pitämiseksi ja ko. ikäluokkien valmentajien kouluttamiseksi.

Tukiprosessi pyörii seurojen kautta: seurat informoivat tukiprosessista oman seuransa pelaajia ja täyttävät ja lähettävät Jääkiekkoliiton ohjeiden mukaan pelaajiensa hakemukset. Myönteisen tukipäätöksen saaneiden pelaajien tuet maksetaan seuran tilille, josta ne kohdistetaan ko. pelaajan kausimaksuihin.

- Leijonat.fi:n tukiuutiset
- Tietoa tukiprosesseista juniorikiekkoilijoiden perheille

Olet nyt

Etsi sivustolta