tiistai, 19 lokakuu 2021 13:14

Leijonat.tv:n kaukalomäärä kasvussa – Tilannekatsaus & ohjeita seuroille ja joukkueille

Leijonat.tv:n kattavuus nousee koko ajan, tällä hetkellä palvelu toimii 57 kaukalosta ja määrän uskotaan olevan viikonloppuun mennessä jo 60.

Neljä kaukaloa on vielä remontissa, mikä tarkoittaa, että kuudessa kaukalossa on edelleen ongelmia, jotka liittyvät tekoälyyn, internettiin tai laitteiston toimintaan. Listaus toimivista kaukaloista löytyy Leijonat.tv:n oikeasta reunasta, kohdasta Usein kysytyt kysymykset.

Striimien grafiikat on saatu toimimaan entistä paremmin viimeisen viikon aikana, työ taustalla jatkuu, jotta näiltä osin palvelu paranee jatkossa. Pelikello ei edelleenkään näy, siihen etsitään ratkaisua. Joissakin halleissa kuvakulma ei ole optimaalinen, johtuen hallin rakenteesta. Jos kamera on liian lähellä kaukaloa, kulmien kuvaaminen hankaloituu ja kamera ei välttämättä ehdi heti mukaan pelin nopeisiin käännöksiin. Myös ääniä säädetään koko ajan parempaan kuntoon.

Palvelu pyörii toistaiseksi ilmaiseksi, käyttö vaatii rekisteröitymisen. Kun palvelu muuttuu maksulliseksi, ketään ei veloiteta vahingossa vaan esim. maksukortin tiedot syötetään järjestelmään vasta tässä vaiheessa sikäli, kun käyttäjä haluaa jatkaa palvelun käyttöä maksua vastaan.

Toistaiseksi otteluiden striimaaminen on mahdollista myös seuran/joukkueen kanavissa, vaikka ottelut näkyisivät myös Leijonat.tv:n kautta. Informoimme noin kaksi viikkoa etukäteen, mistä alkaen otteluita ei enää voi näyttää muualla kuin Leijonat.tv:n alustalla kaukaloista, joissa on automaattikamerat.

Kurinpidollisiin tarkoituksiin (Naisten Liiga, Suomi-sarja, U20 SM, U20 Mestis, U18 SM, U16 SM) saadaan leikkeet niistä kaukaloista, joissa palvelu on toiminnassa. Kaukaloista, joissa järjestelmä ei ole vielä kunnossa, leikkeitä ei saada. Pelaajien oikeusturvan takia toivommekin, että kunnes palvelu on pystyssä, joukkueet kuvaisivat ko. sarjojen ottelut, jos se on mahdollista, ja toimittaisivat vanhaan tapaan kurinpitoon videoklipit kaikista isoista rangaistuksista. Pahoittelemme joukkueille asiasta aiheutuvaa vaivaa.

Selostuksen ja kumppanimainosten liittäminen lähetyksiin on edelleen työlistalla, vielä emme osaa sanoa koska nämä ovat toiminnassa.

Myös striimien tallenteiden saamista joukkueiden käyttöön ja lähetysten yhdistämistä valmennustyökaluihin (Steva, Dratfish) on pyydetty palveluntarjoaja Sportwaylta, näiden asioiden toivotaan etenevän. Palveluun kuuluvan videovalmennustyökalun (Team Account) käyttökoulutuksesta informoidaan lähiaikoina. Koulutus tapahtuu verkossa ja siihen voivat osallistua kaikki halukkaat valmentajat ikäluokasta/sarjatasosta riippumatta.

Katso Leijonat.tv:n lähetyksiä täällä >>


Ohjeita kaukalon laidalle - Näin voimme jokainen vaikuttaa siihen, että lähetykset toimivat

Jotta palvelu saadaan pyörimään halleissa, joissa toiminta on saatu käyntiin, toiveena on, että seuraaviin asioihin kiinnitetään huomiota kaukalon laidalla.

Internet ja sähkö
Toivomme joukkueiden, otteluiden toimihenkilöiden ja muiden hallin käyttäjien muistavan, ettei laitteistoon kytkettyihin internetpiuhoihin tai sähköihin koskettaisi. Nyt ongelmia esiintyy, kun samoja yhteyksiä/sähköjä käytetään välillä muihin tarkoituksiin ja piuhat ovat irti pelin alkaessa. Joskus yhteyksien katkeaminen voi edellyttää laitteiston uudelleen käynnistämistä, mikä taas tarkoittaa, että seuraava ottelu voi jäädä kuvaamatta. Tarvittaessa piuhat voi merkitä ja liittää niihin muistutuksen, että piuhat jätettäisiin rauhaan.

Ei ylimääräisiä liitäntöjä miksereihin
Toistaiseksi laitteiston miksereihin ei voi tehdä ylimääräisiä liityntöjä. Vaikka tämä mahdollistaisi mm. selostuksen, herkät mikserit eivät välttämättä ole seuraavassa pelissä toimintakunnossa, jos siihen liitetään ylimääräisiä piuhoja. Toivomme, että selostus saadaan toimimaan mahdollisemman pian.

Pelien merkitseminen palvelusivustolla oikeaan kaukaloon
Varsinkin halleissa, joissa on kaksi tai useampi kaukalo, tarvitaan jatkossa tarkkuutta siinä, että ottelut merkitään pelattavaksi oikeaan kaukaloon. Jos peli on merkitty toiseen kaukaloon, ei striimi lähde pyörimään, vaikka peli pelattaisiin automaattikameroin varustetussa kaukalossa. Myöskään silloin, jos automaattikameralla varustettuun kaukaloon on merkitty alkamaan kaksi peliä päällekkäin, striimit eivät toimi. 


Seurojen ja joukkueiden tekninen tuki Leijonat.tv:n lähetyksiin ja otteluiden striimeihin liittyen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Olet nyt

Etsi sivustolta