keskiviikko, 24 marraskuu 2021 00:04

Kaukalomerkinnät kuntoon - Leijonat.tv:n toiminta edellyttää, että ottelut merkitään oikeaan kaukaloon

Kausi on jo pitkällä, ja joka viikko Leijonat.tv:n lähetyksissä on häiriöitä, jotka johtuvat siitä, että ottelut on merkitty seuran/joukkueen toimesta pelattavaksi väärän kaukaloon Palvelusivustolla.

Lähetysten toimivuuden kannalta on erittäin tärkeää, että Tulospalvelun otteluohjelmissa on oikeat kaukalot merkittynä sillä automaattikamerajärjestelmä lukee pelit Tulospalvelusta ja käynnistää kuvaamisen sen mukaan. Liitto ei pysty millään tietämään oikeaa kaukaloa, jos ottelut pelataan kahden tai useamman kaukalon halleissa.

Niiden pääsarjojen, joiden halutaan näkyvän palvelussa, sarjaohjelmissa ottelut saattavat olla oikein, mutta jos samaan aikaan toisen kaukalon ottelu on merkitty väärään kaukaloon, tarkoittaa tämä, että käynnissä olevan ottelun kuvan lähetys keskeytyy. Kamera ei toki vaihda paikkaa mutta kulloinkin kaukalossa käynnissä oleva peli siirtyy väärän ottelun kohdalle eikä katsoja voi löytää enää peliä katsottavaksi. Grafiikka, joka sekin tulee suoraan Tulospalvelusta, on tässä tapauksessa väärän ottelun grafiikka. 

Esimerkki:

U12 ottelu on merkitty pelattavaksi väärään kaukaloon (kaukalo 1, vaikka peli pelataan kaukalossa 2). Kaukalossa 1 käynnissä oleva Naisten Liigan ottelulähetys katkeaa, kun Tulospalvelussa käynnistetään viereisen kaukalon U12-peli - peli pelataan kaukalossa 2, mutta on merkitty virheellisesti kaukaloon 1.

Jo tässä vaiheessa moni katsoja luulee, että ottelulähetys on keskeytynyt teknisen syyn tms. vuoksi. Jos katsoja osaa etsiä, löytää hän edelleen Naisten Liigan ottelulähetyksen, joka on siirtynyt lähetyslistalla olevaan otteluun U12. Lähetyksen grafiikat ja tilastotapahtumat tulevat kuitenkin viereisen kaukalon U12-ottelusta, eli aina kun nuorempien junioreiden pelissä annetaan jäähy tai tehdään maali, nämä ilmestyvät kuvaan, joka kuvaa kuitenkin Naisten Liigaa - tämä on omiaan aiheuttamaan ihmetystä katsojissa. Vastaavasti ne isovanhemmat, jotka luulivat näkevänsä Leijonat.tv:n kautta oman juniorinsa pelin pettyvät, kun ottelu näyttääkin Naisten Liigaa. 

Otteluiden oikea merkitsemistapa on asia, jota Leijonat.tv:n toimintaa pyörittävä Sportway tai Jääkiekkoliitto eivät voi korjata ilman seurojen ja joukkueiden apua. Pyydämmekin, että seurat painottavat kaukalomerkintöjen merkitystä jokaiselle, joka otteluohjelmiin koskee.

Olet nyt

Etsi sivustolta