maanantai, 02 lokakuu 2017 16:00

Lokakuun ensimmäinen viikonloppu on jäähalleissa lasten juhlaa: Leijona-kiekkokoulut, Easy Hockey ja Girls’ Hockey Day liikuttavat lapsia

Lokakuun ensimmäinen viikonloppu on nimetty lasten kiekon superviikonlopuksi eikä suotta. Alle 8-vuotiaille tytöille ja pojille tarkoitettujen Leijona-kiekkokoulujen kausi alkaa junioriseuroissa ympäri maan. Kiekkokouluiän ohittaneille nuorille suunnattu matalan kynnyksen Easy Hockey -toiminta puolestaan käynnistyy 47 seurassa. 48 seuraa on puolestaan mukana kansainvälisessä Girls’ Hockey Day -viikonlopussa tarjoten tytöille helpon ja hauskan tavan kokeilla jääkiekkoa.

Leijona-kiekkokouluihin ovat tervetulleita kaikki alle 8-vuotiaat lapset sukupuoleen tai taitotasoon katsomatta. Tytöille ja pojille tarkoitettu toiminta on helppo tapa aloittaa harrastus: Harjoituksia on kerran viikossa ja opetus tapahtuu leikin varjolla lähtötaidot huomioiden. Kiekkokoulu löytyy nykyisin jokaisesta Suomen junioriseurasta ja mukaan toimintaan pääsee myös kesken kauden.

Myös vanhemmille lapsille ja nuorille on tarjolla mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa kevyellä otteella. 10-17 -vuotiaille tarkoitetun Easy Hockey -toiminnan toiselle kaudelle on ilmoittautunut tässä vaiheessa kautta mukaan 47 seuraa.

- Easy Hockey on tarkoitettu niille, jotka tykkäävät pelata jääkiekkoa, mutta joilla ei välttämättä ole aikaa tai mahdollisuuksia käydä treeneissä useita kertoja viikossa. Haluamme yhdessä yhteistyökumppanimme Carunan kanssa tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuden pelata jääkiekkoa keskimäärin kerran viikossa hauskassa, rennossa ja valvotussa ympäristössä, Jääkiekkoliiton juniori- ja seuratoimintajohtaja Turkka Tervomaa kertoo.

Tytöt ovat tervetulleita mukaan harrastamaan jääkiekkoa Leijona-kiekkokouluihin ja Easy Hockey -toimintaan. Lajia pääsee tulevana viikonloppuna kokeilemaan tyttöjen kesken jopa 48 seurassa ympäri maan järjestettävissä Girls’ Hockey Day -tapahtumissa.

- Girls’ Hockey Day on ilmainen, hauska ja helppo mahdollisuus kokeilla jääkiekkoa. Rohkeasti vaan mukaan, yksin tai kaverin kanssa, tyttökiekon kehittäjä Tuula Puputti kannustaa.

- Tytöille suunnattuja tapahtumia on luvassa myös lokakuun jälkeen. Olemme mukana Suomi 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa ja tavoitteena on, että olympiakaudella ja Suomen juhlavuonna tyttökiekkotapahtumia järjestetään ainakin sata. Kokeilumahdollisuuksia tulee siis lisää myöhemmin talvella.

Tutustu seuraavien linkkien kautta tarkemmin Leijona-kiekkokoulujen, Easy Hockey -ryhmien ja tyttökiekon Girls’ Hockey Day-tapahtumien uutisiin. Itse tapahtumista ja näiden aikatauluista tarkemmat tiedot löytyvät seurojen kautta.

Olet nyt

Etsi sivustolta