Blogi: Liittokokouksen kautta kohti Olympialaisia

Keskeinen, noin 100 henkeä käsittävä joukko seurojen edustajia ja muita Suomi-kiekon päättäjiä kokoontui elokuun lopussa Lahteen Jääkiekkoliiton liittokokouksen sekä Suomi Kiekko -päivän merkeissä.

Liittokokouksen keskeinen tehtävä oli valita uusi liittovaltuusto seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Kokous vietiin läpi hyvässä hengessä ja päätökset olivat yksimielisiä. Tämä antaa uuden  liittovaltuuston työlle selkeän valtakirjan ja lähtölaukauksen. Hyvä niin, sillä ensimmäisenä uusi liittovaltuusto käy käsiksi merkittävään tehtävään kun se alkaa omalta osaltaan työstää Suomi-kiekon strategiaa tuleville kausille. Valmista on tarkoitus tulla ensi kesäkuun liittovaltuuston kokoukseen mennessä.

Suomi-kiekkopäivän seminaariosuudessa niin suuret kuin pienemmät seurat kertoivat vuorollaan erinomaisia esimerkkejä pelaajakehityksen, matalamman kynnyksen harrastamismallien sekä ennen kaikkea seurojen välisen yhteistyön saralta. Sateenvarjomalli sekä muu seurojen välinen yhteistyö ovat suomalaiselle jääkiekolle merkittävä voimavara jota meidän kannattaa edelleen kehittää.

Kaiken kaikkiaan voi todeta, että päämäärämme jääkiekkoperheen monipuolisesta kasvattamisesta sekä sitä tukevat arvot olivat vahvasti esillä päivän puhujien esityksissä. Yhteisöllisyys - yksi neljästä arvostamme - oli käsin kosketeltavasti koko päivän kantava teema. Toivon, että arvot ja yhteistyön henki elävät yhtä vahvasti myös muutoinkin seuratyön arjessa. Silloin voimme olla varmoja siitä että Suomi-kiekon tulevaisuutta rakennetaan vahvalle pohjalle!

Seminaaripäivän päätteeksi saatiin kattava katsaus Suomi-kiekon pelaajakehityksen organisoitumiseen sekä maajoukkueiden toimintaan. Niin miesten kuin naisten maajoukkueen tulevan kauden keskeinen tapahtuma ovat olympialaiset. Valmistautuminen kisoihin on hyvässä vauhdissa ja menestymisen tahto kova. Suomalainen jääkiekko tekee taas kerran omalta osaltaan kaikkensa, jotta suomalaisen talviurheilun menestyksekäs historia saisi jatkoa myös olympiamitalien muodossa!

Hyvää kauden alkua kaikille! 

Harri Nummela
Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja

Olet nyt

Etsi sivustolta