tiistai, 14 marraskuu 2017 14:34

Täsmennyksiä kilpailusääntöihin C2-E2 juniorien liikkumiseen ikäluokkien välillä

Jääkiekkoliiton liittohallitus on kokouksessaan 10.11.2017 vahvistanut täsmennyksiä lasten sarjoissa liikkumiseen eri tasoilla ikäluokkien välillä. Muutos tuli tarpeeseen, sillä tälle kaudelle voimaan tullut sääntö, jonka tarkoitus on varmistaa etteivät omaa ikäluokkaa vanhemmissa pelaavat pelaajat siirry oman ikäluokkansa alempien sarjojen joukkueisiin, ohjasi tietyissä tapauksissa vanhempien alimman sarjatason joukkueisiin pelaajia jotka ovat jo kehittyneempiä ja joiden ei tulisi vahvistaa niitä joukkueita.

Uusi sääntöteksti omassa seurassa/seurayhteisössä liikkumiseen on alla:

§ 5.2.             Pelaaminen eri joukkueissa samassa seurassa/seurayhteisössä

10. 
C2-E2 sarjatasot

b.      Omaa ikäluokkaa vanhemmissa ylimmän sarjatason joukkueessa kauden aikana pelannut kenttäpelaaja voi siirtyä omaan ikäluokkaansa seuran joukkueista vain joukkueeseen joka pelaa ylimmällä sarjatasolla.
         Omaa ikäluokkaa vanhemmissa toiseksi ylimmän sarjatason joukkueessa kauden aikana pelannut kenttäpelaaja voi siirtyä omaan ikäluokkaansa seuran joukkueista kahdella ylimmällä sarjatasolla pelaaviin joukkueisiin
         Omaa ikäluokkaa vanhemmissa alimmalla sarjatasolla pelaavassa joukkueessa pelannut voi siirtyä omaan ikäluokkaan muihin kuin ylimmän sarjatason joukkueeseen.
Esimerkkejä:

1.      Seuralla on vanhemmassa ikäluokassa AAA, AA ja A tason joukkueet ja nuoremmassa ikäluokassa samoin AAA, AA ja A tason joukkueet.  Vanhemmassa ikäluokassa AAA tasolla pelannut voi siirtyä vain omaan ikäluokkaan AAA tason joukkueeseen. Vanhemmassa ikäluokassa AA-tasolla pelannut voi  
          siirtyä oman ikäluokan AAA ja AA tason joukkueisiin. Vanhemmassa ikäluokassa A tasolla pelannut voi siirtyä omaan ikäluokkaan muihin kuin AAA tason joukkueisiin.

2.      Seuralla on vanhemmassa ikäluokassa joko AAA tai AA sekä A tasolla joukkueet ja nuoremmassa ikäluokassa joko AAA tai AA sekä A tasolla joukkueet. Ainoa rajoitus on se että vanhemmassa ikäluokassa AAA/AA tasolla pelannut ei voi siirtyä oman ikäluokan A tason joukkueeseen.

3.      Jos seuralla on vanhemmassa tai nuoremmassa ikäluokassa vain yksi joukkue ei liikkumiselle ole rajoituksia.

4.      Seuralla on vanhemmassa ja nuoremmassa ikäluokassa AAA ja AA tasolla joukkueet. Ainoa rajoitus on se että vanhemmassa ikäluokassa AAA tasolla pelannut ei voi siirtyä oman ikäluokan AA tason joukkueeseen.

Uusi sääntöteksti pelaajaliikennesopimuksen puitteissa liikkumiseen on alla:
§ 5.4.             Pelaaminen pelaajaliikennesopimuksen puitteissa

6.     
    C2-E2 sarjatasot

b.     Omaa ikäluokkaa vanhemmissa ylimmän sarjatason joukkueessa kauden aikana pelannut kenttäpelaaja voi siirtyä omaan ikäluokkaansa toisen seuran joukkueista vain joukkueeseen joka pelaa ylimmällä sarjatasolla.
        Omaa ikäluokkaa vanhemmissa toiseksi ylimmän sarjatason joukkueessa kauden aikana pelannut kenttäpelaaja voi siirtyä omaan ikäluokkaansa toisen seuran joukkueista kahdella ylimmällä sarjatasolla pelaaviin joukkueisiin.
        Omaa ikäluokkaa vanhemmissa alimmalla sarjatasolla pelaavassa joukkueessa pelannut voi siirtyä omaan ikäluokkaan toisessa seurassa muihin kuin ylimmän sarjatason joukkueeseen.

 Esimerkkejä:

1.      Seuralla on vanhemmassa ikäluokassa AAA, AA ja A tason joukkueet ja toisessa seurassa nuoremmassa ikäluokassa samoin AAA, AA ja A tason joukkueet.  Vanhemmassa ikäluokassa AAA tasolla pelannut voi siirtyä vain toisen seuran omaan ikäluokkaan AAA tason joukkueeseen.
          Vanhemmassa ikäluokassa AA-tasolla pelannut voi siirtyä toisen seuran oman ikäluokan AAA ja AA tason joukkueisiin. Vanhemmassa ikäluokassa A tasolla pelannut voi siirtyä toisen seuran omaan ikäluokkaan muihin kuin AAA tason joukkueisiin.

2.      Seuralla on vanhemmassa ikäluokassa joko AAA tai AA sekä A tasolla joukkueet ja toisella seuralla nuoremmassa ikäluokassa joko AAA tai AA sekä A tasolla joukkueet. Ainoa rajoitus on se että vanhemmassa ikäluokassa AAA/AA tasolla pelannut ei voi siirtyä toisessa seurassa oman ikäluokan A
          tason joukkueeseen.

3.      Jos seuroilla on vanhemmassa tai nuoremmassa ikäluokassa vain yksi joukkue ei liikkumiselle ole rajoituksia.

4.     Seuroilla on vanhemmassa ja nuoremmassa ikäluokassa AAA ja AA tasolla joukkueet. Ainoa rajoitus on se että vanhemmassa ikäluokassa AAA tasolla pelannut ei voi siirtyä toisen seuran oman ikäluokan AA tason joukkueeseen.
 

 

Olet nyt

Etsi sivustolta