tiistai, 27 elokuu 2019 11:27

Pelikieltoseurantaan kehitysaskelia kesän aikana

Sähköinen pelikieltojärjestelmä otettiin käyttöön sarjaotteluissa viime kaudella. Nyt järjestelmää on edelleen kehitetty tiedon kulkemisen varmistamiseksi sekä samalla yhä useampi pelikielto tulee kirjatuksi järjestelmään. J

älleen kerran muistutamme, että on ERITTÄIN TÄRKEÄÄ että kaikkien henkilöiden kontaktitiedot ovat oikein järjestelmässämme. Pelikieltojärjestelmä on silti tehty vain avuksi, lopullinen vastuu on aina kokoonpanoluettelon vahvistavalla henkilöllä. Jos järjestelmässä pelaaja tai toimihenkilö on pelikiellossa, on tieto oikea eikä tällaista henkilöä saa laittaa kokoonpanoluetteloon. Tämän lisäksi on muitakin peli- tai toimintakieltoja joita ei järjestelmässä ole (entistä vähemmän toki), eikä se, että pelaajan tai toimihenkilön saa kokoonpanoon tarkoita automaattisesti sitä, että henkilö on edustuskelpoinen.

Mikäli vastuuhenkilöllä on epäselvyyksiä koskien pelaajan/tomihenkilön pelikieltoa, otetaan yhteyttä sarjan järjestäjään. Missään olosuhteissa ei oteta yhteyttä kurinpitäjään. Kurinpitäjän tehtäviin kuuluu vain tutkia tapaus ja tehdä päätös. Mikäli asianosainen pelaaja/toimihenkilö on erimielinen saamastaan pelikiellosta, on hänellä kilpailusääntöjen mukainen oikeus valitukseen valitusvaliokunnalle. Pelikieltopäätös ei voi muuttua minkään muun kuin valitusmenettelyn kautta.

1) Seuran palvelusivustolla näkee nyt seuran pelaajia koskevat pelikiellot. Huomaa että kauden vaihduttua viime kauden pelikiellot on erillisellä välilehdellä (kausivalinta). Klikkaamalla pelaajan riviä näkyy myös mikä pelikielto ja mistä ottelusta on määrätty sekä missä se kärsitään.

2) Joukkueen palvelusivustolla näkee nyt joukkueen pelaajia koskevat pelikiellot. Huomaa että kauden vaihduttua viime kauden pelikiellot on erillisellä välilehdellä (kausivalinta). Klikkaamalla pelaajan riviä näkyy myös mikä pelikielto ja mistä ottelusta on määrätty sekä missä se kärsitään.

3) Henkilön omalta palvelusivustolla näkee nyt itseään koskevat pelikiellot. Huomaa että kauden vaihduttua viime kauden pelikiellot on erillisellä välilehdellä (kausivalinta). Klikkaamalla ko. riviä näkyy myös mikä pelikielto ja mistä ottelusta on määrätty sekä missä se kärsitään.

4) Viime kaudella sarjaotteluissa kärsimättä jääneet pelikiellot siirtyvät nyt uuteen kauteen automaattisesti. Pelikieltotieto tulee näkyviin, kun pelaaja liitetään sarjan kokoonpanoon siihen joukkueeseen, jossa aloittaa kautensa. Viime kauden jäljiltä on kaikkiaan 228 pelaajaa pelikiellossa kaikki ikäluokat ja sarjat mukaanlukien.

5) Vastinepyyntö on automatisoitu. Jos pelaajalta tai toimihenkilöltä pyydetään vastinetta, se tulee automaattiviestinä samaan tapaan kuin tieto pelikielloista. Vastine tulee lähettää joko wordina tai sähköpostissa tekstinä. Mielellään ei pdf:ää koska teksti kopioidaan.

6) Jos pelaaja tai toimihenkilö määrätään väliaikaiseen pelikieltoon tutkinnan ajaksi, tulee siitäkin jatkossa automatisoitu ilmoitus sähköpostiin.

7) Jos et-raportti on tehty loukkaantumiseen perustuen eikä ottelussa ole annettu rangaistusta tai on annettu vain pieni rangaistus, voidaan jatkossa tällaisessakin tapauksessa pelikielto tutkinnan jälkeen osoittaa järjestelmässä rikkoneelle pelaajalle ja kuuluu siten seurannan piiriin.

8) Harjoitusotteluissa syksyllä ennen sarjan alkua saadut pelikiellot tallennetaan myös järjestelmään, mutta tämä ei ole 100 % aukoton, joten joku pelikielto voi puuttua. Tässäkin tapauksessa edelleen kokoonpanoluettelon vahvistava henkilö on vastuussa siitä, ettei henkilöllä ole pelikieltoa harjoituskaudelta.

Olet nyt

Etsi sivustolta