keskiviikko, 16 lokakuu 2019 09:58

Ohjeistus Jääkiekkoliiton alaisten sarjaotteluiden striimaamiseen

Kilpailusääntöjen mukaisesti Jääkiekkoliitto omistaa kaikkien sarjojen mediaoikeudet mukaan lukien oikeuden otteluiden striimaukseen. Alla oleva ohjeistus on tarkoitettu selventämään, miten sarjaotteluiden striimaaminen onnistuu joukkueen/seuran toimesta.

Jääkiekkoliiton ja Ruutu+-palvelun välisen sopimuksen mukaisesti seuroilla on velvollisuus kuvata ja näyttää Ruutu+ -palvelun kautta seuraavien sarjojen ottelut: Naisten Liiga, miesten Suomi-sarja, Nuorten SM-Liiga sekä B- ja C-nuorten SM-loppusarjat. Ko. sarjojen otteluita ei voi näyttää muiden palveluiden kautta.

Muiden sarjojen osalta otteluiden striimaaminen on mahdollista ilman erillistä lupaa seuraavissa tapauksissa.

Jääkiekkoliiton ja Striim Group Oy:n sopimus mahdollistaa kaudella 2019-20 muiden kuin Ruutu+-sopimuksen piiriin kuuluvien sarjaotteluiden lähettämisen Gamesaverin kautta ilman erillistä lupaa. Gamesaverin avulla joukkueet voivat halutessaan helposti kuvata ja lähettää ottelunsa ilmaiseksi. Palvelu mahdollistaa lisätulojen ansaitsemisen tilaustuottojen ja sisäänrakennettujen mainospaikkojen kautta.

Otteluiden lähettäminen muiden palveluiden, esimerkiksi YouTuben, Facebookin tai muiden vastaavien palveluiden kautta on luvallista silloin, kun otteluiden katsominen on maksutonta eikä lähetyksiin sisälly mainontaa (ml. kolmannen osapuolen mainonta).

Kotijoukkueen striimatessa ottelun ei vierasjoukkueella ei ole oikeutta striimaukseen. Mikäli kotijoukkue ei striimaa ottelua, vierasjoukkueen on mahdollista tehdä ottelusta striimaus, mikäli siihen on saatu etukäteen kotijoukkueen hyväksyntä (mielellään kirjallisesti).

Ohjeita striimaajille

- Loukkaantuneen pelaajan kuvaaminen tapauksissa, joissa pelaaja ei pääse itse ylös/pois kentältä, on syytä lopettaa ja siirtää kamera kellotauluun siksi aikaa, kunnes peli jatkuu.  

- Kameroiden mikrofonit ovat monesti herkkiä ja ympärillä kuuluvat äänet välittyvät helposti kotikatsomoon. Kannattaakin suosia rauhallista kuvauspaikkaa ja ohjata katsojia istumaan pois kameran välittömästä läheisyydestä.

- Jos lähetyksessä ei ole grafiikkaa, kannattaa katsojia palvella siirtämällä kuva esim. pelikatkoilla kellotauluun, josta näkyy peliaika ja ottelun tilanne.

Mikäli seura/joukkue noudattaa striimauksissa yllä olevia ohjeita, ei erillistä lupaa sarjaotteluiden striimaukseen tarvitse hakea. Harjoitusotteluiden ja -turnausten striimaaminen ei vaadi lupaa, mutta toivomme lämpimästi samojen periaatteiden noudattamista esim. loukkaantuneen pelaajan kohdalla.

Epäselvissä tilanteissa yhteyshenkilönä toimii Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Olet nyt

Etsi sivustolta