perjantai, 18 lokakuu 2019 07:39

Ohjeet tilanteisiin, joissa sarjaottelu keskeytyy

Paras keino varmistaa ottelun pelaaminen loppuun ilman keskeytystä on varata ottelulle riittävä jääaika. Joskus olosuhdesyyt, esim. jään rikkoutuminen, keskeyttävät pelin alkuperäisessä paikassa. Alle on koottu ohjeet tilanteisiin, joissa ottelu uhkaa keskeytyä.

Jääjan riittävyys

1. Otteluihin on varattava riittävä jääaika. Mikäli ottelun kuluessa näyttää siltä, ettei silti aika riitä, jätetään turhat erätauot ja jäänajot pois kaikissa muissa sarjoissa paitsi niissä joissa erätauot ja jäänajot ovat pakollisia.

2. Mikäli tästä huolimatta jäävuoron aika uhkaa päättyä, pelataan kaikki sarjaottelut aina loppuun saakka riippumatta seuraavista otteluista tai harjoituksista, joita myöhennetään vastaavasti, poislukien jos kyseessä on Liiga, Naisten Liiga tai Mestis. Tällaisessa tapauksessa ko. ottelu pelataan loppuun toisessa hallissa.
 

Jään rikkoutuminen tai muu olosuhdesyy, joka keskeyttää ottelun alkuperäisessä paikassa

1. Sarjaottelut on aina pyrittävä pelaamaan loppuun, vaikka olosuhteiden kanssa tulisi ongelmia.

2. Mikäli ottelua ei voida pelata turvallisesti loppuun sille määrätyssä paikassa, kotijoukkueen velvollisuus on etsiä korvaava jää, jossa ottelu voidaan pelata loppuun.

3. Lähihallien seurojen tulee olla myötämielisiä ymmärtämään, että jään rikkoutuminen ei ole seuran aikaansaama ja yhteinen tavoitetila on saada sarjaottelut aina pelatuksi. On hyvä muistaa, että esim. jään rikkoutuminen voi koskea mitä seuraa/joukkeutta vaan, milloin vaan.

4. Mikäli joudutaan turvautumaan lähihalliin ja siellä on sarjaottelu käynnissä, odotetaan käynnissä olevan sarjaottelun päättymistä ja pelataan sen jälkeen siirtynyt loppupeli loppuun.

5. Siirtyvä ottelun loppu ohittaa tärkeysjärjestyksessä lähihallissa käynnissä olevat harjoitukset.

6. Mikäli lähihallissa on jää varattu jollekulle muulle urheilulajille, on luonnollista ettei muun lajin tapahtuman ohitse voida mennä. Tällöin etsitään seuraavaksi lähin halli, jossa on jääkiekolle varattua jäätä.

7. Seurat sopivat mahdolliset taloudelliset korvaukset keskenään.

8. Ottelun jatkamisesta muussa hallissa ei voi kieltäytyä, tai kyseessä on luovutus, joka johtaa sääntöjen mukaan sarjasta sulkemiseen. Näin ollen hallin vaihtaminen olosuhdesyistä ei ole valintakysymys, vaan ottelu pelataan aina loppuun kilpailusääntöjen ja näiden ohjeiden mukaisessa järjestyksessä.

Olet nyt

Etsi sivustolta