maanantai, 11 marraskuu 2019 13:04

Pelaajavalmentajan tai pelaavan toimihenkilön kohtelu rangaistustilanteissa

Täsmennyksiä koskien otteluissa pelaavia toimihenkilöitä

Jos pelaaja (kaikki harrastesarjat ja miesten / naisten alemmat aikuisten sarjat) on sekä joukkueenjohtaja/valmentaja/muu toimihenkilö että pelaaja ja hän on pelin alkaessa varusteet päällä pelaajan roolissa, hänet käsitellään koko ottelun ajan pelaajana mahdollisten rangaistusten suhteen. Jos hän esimerkiksi loukkaantuu, pukee siviilit päälle ja toimii myöhemmin ottelussa vaihtoaitiossa toimihenkilön roolissa, käsitellään häntä silloinkin pelaajana, sillä poikkeuksella että hänelle ei voi enää tuomita 10 min käytösrangaistusta vaan ainoa mahdollinen rangaistus on ko. tilanteessa 10 minuutin sijaan 20 minuutin PR. Ko. henkilön statusta ei muuteta vaan kokoopanossa hän on edelleen koko pelin pelaajana (vaikka olisi merkittykin myös toimihenkilöksi).

Jos on pelaajana tuomittu PR/OR ja poistettu ottelusta, ei luonnollisesti voi palata myöskään toimihenkilöksi vaan on oltava pukukopissa tai poistuttava pelipaikalta.

Vain harrastesarjoja koskien:
Jos pelaaja on aiemmasta ottelusta pelikiellossa, voi hän toimia toimitsijana toimitsija-aitiossa (kello, TiTu – ei joukkueen toimihenkilönä pelaaja-aitiossa) joukkueen ottelussa. Tällaisessa tapauksessa henkilön on muistettava että mikä tahansa sopimaton käytös korottaa kärsittävänä olevaa pelikieltoa.

Olet nyt

Etsi sivustolta