perjantai, 11 joulukuu 2020 16:44

U20 SM-sarjassa siirrytään kokovisiirien käyttöön

Liigan tavoin myös U20 SM-sarjassa on päätetty ottaa kokovisiirit käyttöön. Kokovisiirien arvioidaan vähentävän pisara-altistusta ja sen käytöllä pyritään välttämään karanteeneja altistustilanteissa.

Päätös perustuu Liigan THL:n lääkäreiden ja infektiolääkäreiden kanssa käymiin keskusteihin toimenpiteistä, joilla voidaan minimoida tartuntariskejä otteluiden aikana ja näin mahdollistaa kauden jatkuminen.

Kokovisiirin arvioidaan vähentävän pisara-altistusta kaikkien pelaajien käyttäessä maskia. Mikäli jälkikäteen varotoimenpiteistä huolimatta ilmenisi, että ottelussa on ollut mukana tartunnan saanut pelaaja, vastustajajoukkueen pelaajia ei tällöin välttämättä määrättäisi karanteeniin.

THL:n mukaan altistumista ei välttämättä katsota tapahtuneen, jos tartunnan saanut ja häneen lähikontaktissa olleet ovat käyttäneet kasvomaskia, kertakäyttöistä suu-nenäsuojusta tai visiiriä. Altistumistilanteiden arvioinnissa huomioidaan myös olosuhteet, tilan koko ja ilmanvaihto, sekä altistumisen luonne ja kesto.

Lopullisen päätöksen altistumisten ja karanteenien osalta tekee aina kaupungin vastaava infektiolääkäri.

Olet nyt

Etsi sivustolta