Urheiluakatemia

 • Urheiluakatemiaohjelma vastaa koko Urheilijan polun kattavan akatemiaverkoston johtamisesta. Se on huippu-urheilun alueellinen verkosto ja koko Urheilijan polun perustukiratkaisu, joka toimii kehittyvänä osaamisen ja olosuhteiden mahdollistajana Urheilijan polun kaikissa vaiheissa.
   
  Urheiluakatemiaverkostossa toimii urheilijoita, valmentajia ja asiantuntijoita, joiden osaamista kehitetään yhteistyössä huippuvaiheen ja osaamisohjelman asiantuntijoiden kanssa.
   
  Suomessa työskentelee kuusi alueellista jääkiekkolehtoria pelaajien hyväksi yhteistyössä seurojen, oppilaitosten ja urheiluakatemioiden kanssa:
   

  Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia, URHEA (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kouvola): Mikko Rantala, 050 328 2569, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

  Jyväskylän urheiluakatemia (Jyväskylä, Keuruu, Mikkeli, Lappeenranta, Imatra): Mika Lievonen, 040 341 4853, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

  Kuopion alueen urheiluakatemia (Kuopio, Iisalmi, Joensuu, Savonlinna): Herkko Koski, 0440 552 122 , Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

  Tampereen urheiluakatemia (Tampere, Hämeenlinna, Lahti, Heinola, Lempäälä): Harri Laurila, 050 567 7114, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

  Turun seudun urheiluakatemia (Turku, Pori, Rauma):Timo Hirvonen, 040 514 9819, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

  Ouluseutu urheiluakatemia (Oulu, Vaasa, Rovaniemi, Kokkola, Kajaani): Tuomo Räty, 050 564 3907, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

  Tästä pääset kaikkien jääkiekkolehtoreiden esittelyvideoihin.

  Lisätietoa urheiluakatemiaohjelmasta Olympiakomitean sivuilta.

   

  Yläkoulutoiminta

  Urheilijan polulla nuoruus- ja valintavaiheessa lapsuusvaiheen laatutekijöistä kehittyy huippuvaiheen mahdollistavia menestystekijöitä: innostus kasvaa intohimoksi, monipuolisista liikuntataidoista jalostuvat vahvat lajitaidot, hyvä harjoitettavuus tarkentuu systemaattiseksi harjoitteluksi ja urheilulliset elämäntavat luovat edellytykset terveeksi urheilijaksi kasvulle. Kaiken lähtökohtana ovat urheilun Reilun pelin eettiset periaatteet.

  Urheiluakatemiaohjelman yläkoulutoiminnan tavoitteena on edistää urheilevan oppilaan kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi, kehittää taitoja ja osaamista eri osa-alueilla sekä tukea nuorta urheilun ja koulunkäynnin yhdistämisessä mm. ajankäytöllisesti.

  Lisäksi: Suomen Jääkiekkoliitto on tehnyt yhteistyössä Olympiakomitean kanssa lajiliiton linjaukset yläkoulutoiminalle (kts. liitteet tämän artikkelin lopusta). Yläkoulutoimintaa on tarjolla sekä seuran arkitoiminnassa (lisätietoa oman seuran valmennuspäälliköltä), että leiritysmalleina eri urheiluopistoilla:

  Suomen Urheiluopisto (Vierumäki)
  Tanhuvaaran urheiluopisto 

  Lapin urheiluakatemia

   

Etsi sivustolta