Henna Malmberg

Henna Malmberg

tiistai, 09 tammikuu 2018 14:12

Vaasan Sportin Juniorit hakee urheilujohtajaa

Vaasan Sportin Juniorit on n. 650 pelaajan ja 140 vapaaehtoisen toimihenkilön voimakkaasti kehittyvä kaksikielinen juniorijääkiekon erikoisseura. Seuramme toiminta on taloudellisesti vakaalla pohjalla ja olemme yksi SJL:n Keskimaan alueen suurimmista jääkiekkoseuroista. Tarjoamme sporttisen elämäntavan sekä erinomaisen harrastus-, kilpailu- ja toimintaympäristön kaikille seurassamme mukana oleville.

Seuramme tärkein tehtävä on innostaa kaikkia pelaajiamme harrastamaan jääkiekkoa sekä kasvamaan urheilijana ja ihmisenä. Kasvatamme sekä huippupelaajia että elämänikäisiä jääkiekkofaneja. Liigapaikkakuntana Vaasa tarjoaa sekä pelaajille että valmentajille polun aina lajimme ehdottomalle huipulle saakka.

Haemme nyt urheilutoimintaamme voimakkaasti kehittämään kykenevää Urheilujohtajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen

Olet vahvat urheilulliset näytöt omaava moderni jääkiekon ammattilainen. Sinulla on luonnostaan energinen, innostava ja vaativa ote asioihin ja haluat rakentaa yhdessä ammattitaitoisen tiimisi kanssa Vaasan Sportin Junioreista maamme eturivin junioriseuran. Ymmärrät jääkiekkoseuran urheilullisen menestysreseptin ja viihdyt paremmin pelaajien ja valmentajien kanssa jäällä kuin toimistossa.

Menestyäksesi tässä tehtävässä toimit innostavalla ja vaativalla otteella huolehtien, että joukkueissamme arjen tekeminen on huippuluokkaa. Pystyt kohtaamaan sekä seuramme valmentajat, pelaajien vanhemmat että pelaajat yksilöinä sekä auttamaan heitä jokapäiväisissä haasteissaan. Luot osaamisellasi toimintaamme vaativuutta sekä itsensä voittamisen ja haastamisen kulttuuria. Vaikutat vahvasti seuramme pelilliseen identiteettiin yhdessä liigaorganisaation kanssa. Vastaat myös kilpaikäluokkien toiminnasta ja Vaasaan haluavien, eteenpäin pyrkivien pelaajien tunnistamisesta. Toimit myös työsuhteessa olevien urheilupuolen henkilöiden esimiehenä.

Tarjoamme sinulle työn ainutlaatuisessa toimintaympäristössä rakastamasi lajin parissa. Liigapaikkakunta, 4 jäätä saman katon alla sekä kattava seurayhteistyö antavat sinulle huippumahdollisuuden kehittää pohjalaista jääkiekkoa. Annamme vastuullesi koko seuramme urheilupuolen kehittämisen. Teet läheistä yhteistyötä Hockey Team Sportin liigajoukkueen organisaation, Vaasanseudun Urheiluakatemian, sateenvarjoseurojen sekä SJL:n kanssa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva ja se alkaa aikaisintaan 1.5.2018.

Lähetä hakemuksesi, cv:si ja palkkatoivomuksesi pj Johnny Lindqvistille viimeistään 24.1.2018 osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja tehtävästä antavat puheenjohtaja Johnny Lindqvist, 0500 763 290 sekä Hockey Team Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä, 050 565 9915

 

maanantai, 08 tammikuu 2018 15:31

Juniori KalPa ry hakee urheilutoimenjohtajaa

Juniori KalPa ry on yksi Suomen suurimmista junioriseuroista, jolla on yli 1000 lisenssipelaajaa. Juniori KalPalla on laajaa toimintaa kaikissa ikäluokissa. Sillä on aktiiviset luistelu- ja kiekkokoulut, laajaa harrastekiekkoa ja matalankynnyksen toimintaa sekä laadukkaat kilpajoukkueet. Juniori KalPan C, B2 ja B-juniorit sekä naiset pelaavat SM-sarjoissa. Juniori-KalPan toimintaajatuksen mukaan sen toiminnan tarkoituksena on tarjota mahdollisuus kilpailla ja harrastaa jääkiekkoa oman taitotason ja innostuksen mukaisesti. Toimintaa ohjaavat reilun pelin henki ja seuran KalPalaiset arvot.  

Pitkäaikaisen urheilutoimen johtajan jäädessä eläkkeelle joulukuussa 2018, haemme uutta urheilutoimen johtajaa, jonka työsuhde alkaisi 1.8.2018.   

Urheilutoimen johtajan toimenkuvana on vastata Juniori-KalPan urheilullisesta linjasta toimien valmentajien sekä muun henkilöstön esimiehinä. Urheilutoimen johtajan yksi keskeisestä tehtävästä on pelaajakartoitus sekä toimivien pelaajapolkujen luominen, joissa onnistuminen edellyttää tiivistä yhteystyötä KalPan liiga-organisaation sekä muiden lähialueen seurojen kanssa. Myös mentorointi sekä urheiluakatemian valmennustoiminta kuuluvat urheilutoimen johtajan tehtäviin. Toimenkuva vaatii liikkumista lähialueella ja kotimaan tapahtumissa, sekä työskentelyä myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Urheilutoinen johtajalta edellytämme kokonaisvaltaista näkemystä jääkiekosta ja sen kehittämisestä. Hyvät vuorovaikutus-, yhteystyö- sekä esimiestaidot ovat välttämättömiä tehtävässä onnistumiselle. Toivomme sinulta jatkuvaa halua kehittää niin itseäsi kuin myös seuraammekin.  

Vapaamuotoiset hakemukset palkkatoiveineen pyydämme lähettämään 31.1.2018 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja tehtävästä antavat: 
Juniori KalPa ry:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Kuparinen p. 0400-606055 ja urheilutoimenjohtaja Markku Keinänen p. 044-2798400

 

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry on avannut ILMO-palvelun, jonka kautta voi ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta. Jokaisella on oikeus vinkata epäilyttävästä toiminnasta. Ilmoittaja auttaa suojelemaan urheilijoita ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille.

ILMO-palvelun kautta voi antaa tietoa mahdollisista urheilurikkomuksista nimettömästi tai omalla nimellään. Ilmoituksen sisältö käsitellään luottamuksellisesti ja analysoidaan mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten. Jos ilmoituksen tekijä antaa tietonsa nimettömästi, hän voi rekisteröityä suojattuun viestipalveluun, jonka kautta SUEK voi tarvittaessa pyytää häneltä lisätietoja henkilöllisyyden paljastumatta.

Palvelu auttaa SUEKia kohdentamaan tutkinnallisia toimenpiteitään entistä tehokkaammin dopingvalvonnassa, kilpailumanipulaation ehkäisemisessä ja katsomoturvallisuuden edistämisessä.

– Raportoiduilla tiedoilla on suuri merkitys urheiluun liittyvien väärinkäytösten paljastamisessa ja tutkimisessa. ILMO on odotettu ja erittäin hyödyllinen työkalu, jonka avulla kaikki voivat edistää reilua urheilua. Ilmoitusten avulla pystymme torjumaan entistä paremmin puhtaan urheilun uhkia, esimerkiksi suunnittelemalla tiedonhankintaa ja tutkintatoimenpiteitä vakavampiin rikkomuksiin jopa rikoksiin asti, SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen sanoo.

Lue lisää ILMO-palvelusta täältä.

Lähde: SUEKin tiedote

 

Vuonna 2013 alkanut taitovalmentajahanke ja seurojen entistä tiiviimpään yhteistyöhön tähtäävä sateenvarjotoiminta pysyy Jääkiekkoliiton kärkihankkeena myös tulevina vuosina - Jääkiekkoliitto jatkaa hankkeen tukemista kolmivuotiskauden 2018-2021.

- Tavoitteena on seurojen välisen seurayhteisön tiivistäminen. Seuroissa tapahtuvaa päällekkäisyyttä voidaan purkaa kun toimintaa linjataan yhteistyössä. Seurayhteistyön avulla pienet seurat voivat vahvistaa toimintaansa ja uskomme, että tämä on lääke myös liian aikaisten pelaajasiirtojen välttämiseen ja drop outin vähentämiseen, juniori- ja seuratoimintajohtaja Turkka Tervomaa tiivistää.

Hankkeen toisena tavoitteena on seurojen lasten vaiheen urheilutoiminnan kehittäminen.

- Tämä on työkalu, jonka avulla voimme huomioida ja kehittää lasten vaiheen valmennusta ja lisätä valmentajien työn arvostusta. Samalla onnistuu myös OTO-valmentajien toiminnan tukeminen ja ohjaaminen. Kaikkinensa Suomi-kiekon yhteisten vuosittaisten painopisteiden nopea jalkautus kentälle helpottuu. Tavoitteena on myös vanhempien yhteismitallinen informointi ja kouluttaminen.

Kausittaisen tuen määrä on jatkossa 750 000 euroa, yhteensä tukea maksetaan kolmivuotiskauden aikana 2 250 000 euroa. Summa sisältää mukaan valittavien seurojen saaman suoran tuen ja koulutuksen kautta seuroille tulevan välillisen tuen.

Mukaan valittavat seurat saavat tukea kaksiosaisen porrastuksen kautta. Perustuki sateenvarjon valmennustoimintaan on 20 000 euroa per kausi. Tämän lisäksi seurojen on mahdollista saada lisätukea maksimissaan 8 000 euroa kaudessa.

Seurojen tukihaku alkaa viikolla 50 – Näin prosessi etenee

Kaikki Jääkiekkoliiton alaiset junioriseurat voivat hakea tukea taitovalmennuksen sateenvarjotoimintaan. Haku alkaa viikolla 50 ja hakemus on jätettävä viimeistään 12. tammikuuta 2018 mennessä.

Hakuajan jälkeen erikseen nimetty ohjausryhmä käsittelee hakemukset ja Jääkiekkoliiton liittohallitus tekee helmikuun alussa päätökset tuen saajista. Päätöksissä huomioidaan maantieteellinen kattavuus. Tuki myönnetään kolmeksi vuodeksi, mutta kriteeristön täyttyminen tarkistetaan vuosittain.

Seurojen toimihenkilörekrytointi tapahtuu helmi-maaliskuussa Jääkiekkoliiton avustuksella, Jääkiekkoliitto myös vahvistaa seurojen tekemät valinnat. Rekrytoinneissa painotetaan Jääkiekkoliiton valmennusosaamisen profiilin lapsuusvaiheen valmennusosaamista.

Kriteerit 20 000 euron vuotuiselle perustuelle

Jotta seura ja sen sateenvarjotoiminnassa mukana oleva seurayhteisö voi hakea Jääkiekkoliitolta taitovalmennuksen perustukea, tulee yhteisön pelaajamäärän Leijona-kiekkokoulusta C2-ikäisiin olla minimissään 500 pelaajaa tai yhteisön tulee esittää uskottava suunnitelma pelaajamäärän kasvattamiseksi tähän määrään vuoden 2020 mennessä.

Taitovalmennuksen kohderyhmä määritetään mukaan valittujen seurojen ja seurayhteisön tarpeiden mukaan Leijona-kiekkokouluvaiheen ja C2-ikäluokan väliltä. 

- Tarpeet vaihtelevat seuroittain ja näin kullekin seuralle saadaan räätälöityä toimintaa, joka kehittää seuraa parhaalla mahdollisella tavalla, Tervomaa linjaa.   

Tukea hakevalta seuralta edellytetään yhteistyötä kahdesta viiteen seuran kanssa. Yhteistyöseuroille tarjottava palvelumäärä suunnitellaan kullekin seurayhteisölle erikseen, käytännössä vähintään 40% työajasta tulee suuntautua yhteistyöseuroihin. Tuella palkattavan henkilön työpanos on suunnattava hallinnollisten tehtävien sijaan urheilutoimintaan eikä henkilö saa toimia yhden joukkueen tai ikäluokan operatiivisena valmentajana.

Hakemuksessa seuroilta edellytetään myös lasten vaiheen ja Leijona-kiekkokoulutoiminnan kuvaamista omassa seurassa ja koko seurayhteisössä tyttökiekon rooli huomioiden.

Lisätukea kehittämishankkeista

20 000 euron vuotuisen perustuen lisäksi seuralle voidaan myöntää maksimissaan 8 000 euroa lisätukea seuratoiminnan ja seuraverkoston kehittämiseen. Seura voi valita kolmesta omaa seuraa ja seurayhteisöä koskevasta kehityshankkeesta yhden tai kaksi, joiden toteuttamiseen lisätuki kohdistetaan.

Mahdollisia hankkeita ovat seuraavat: Urheilutoiminnan kehittäminen (urheilutoiminnan ja sen rakenteiden kehittäminen), seuratoiminnan kehittäminen (seuratoiminnan hallinnon ja sen rakenteiden kehittäminen) ja harrastajien rekrytointi (harrastajien saaminen mukaan seurayhteisöön erilaisten toimenpiteiden avulla pääasiassa nk. matalan kynnyksen harrastetuotteita luomalla).

 

Syys-lokakuussa haettavana olleita E- ja F-junioreiden jääkiekkoharrastuksen kustannuksiin tarkoitettuja tukia myönnettiin 350 hakijalle – yhteensä tukia haki 540 junioria. Lisäksi seuroille myönnettiin tukea 131 Leijona-kiekkokoulun vapaapaikkaan. Yhteensä joulukuussa maksetaan tukia nuorempien ikäluokkien harrastajille 98 150,00 euroa. 

Tuet maksetaan seurojen ilmoittamille tileille ja sitä kautta tuki kohdistetaan tukea saaneille pelaajille. Seurojen yhteyshenkilöitä tiedotetaan oman seuran tukien saajista aluepäälliköiden toimesta ja seurat puolestaan tiedottavat tukea hakeneita perheitä päätöksistä. Tukipäätöksiä ei kommentoida yksittäisten perheiden/pelaajien osalta. 

Jääkiekkoliiton vanhempien ikäluokkien (D-, C- ja B-juniorit) tukihaku tapahtuu seuraavan kerran keväällä 2018, tukien hakeminen alkaa 9. ja päättyy 27. huhtikuuta. Tukihaun alkamisesta tiedotetaan hyvissä ajoin ennen haun alkamista. Pelaajayhdistyksen kautta tapahtuva haku on juuri alkanut, haku kattaa ikäluokat F-C, lue lisää täältä.

 


 

Jääkiekkoliiton liittovaltuusto valitsi lauantaina Helsingissä pitämässään syyskokouksessa Jääkiekkoliiton liittohallituksen puheenjohtajana kaksi vuotta toimineen Harri Nummelan jatkamaan tehtävässään seuraavan kolmivuotiskauden.

Liittovaltuuston puheenjohtajana toimii seuraavat kolme vuotta tamperelainen Hannu Soro.Varapuheenjohtajiksi valittiinMestiksen puheenjohtajana toimiva Tuomas Haanpää ja Helsingin IFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen

Liittohallituksen naisjäsenenä jatkaa Emma Terho ja Liigan edustajana liittohallituksessa Riku Kallioniemi. Uusiksi jäseniksi erovuoroiston tilalle liittohallitukseen äänestettiin oululainen Harri Martinmäki ja entinen jääkiekkoilija Jyrki Louhi.

Liittovaltuusto hyväksyi kokouksessaan myös Jääkiekkoliiton vuoden 2018 toiminta- ja taloussuunnitelman. Tulevan vuoden varsinaisen toiminnan kulut ovat 20 648 966 ja tuotot 20 651 080 euroa. MM-voittovaroja käytetään edellisvuosien tapaan erillisten kehitysprojektien rahoittamiseen.

 

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön Olympia- ja A-maajoukkuerahasto tukee vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastusta.

Tukea voivat hakea perheet, joilla on työttömyyden, sairauksien, lasten runsaslukuisuuden tai muiden perheen toimentuloon vaikuttavien syiden vuoksi vaikeuksia selvitä jääkiekkoharrastuksen kustannuksista keväällä 2018. Ikäluokat, joille avustusta myönnetään ovat F, E, D ja C. Tukien hakeminen tapahtuu seurojen toimesta seuran yhteyshenkilön kautta. Hakuaika on 27.11.2017 – 17.12.2017 (hakuajan umpeutumisen jälkeen tulevia hakemuksia ei käsitellä).

Haku tapahtuu seuraavasti:
1. Lapsen huoltaja lähestyy seuraa ja toimittaa seuralle perustelut tukihakemukselle
2. Seura täyttää lomakkeen Suomen Jääkiekkoilijat ry:n verkkosivuilla.

Hakemukset käsitellään joulukuun 2017-tammikuun 2018 aikana. Avustusten saajista pyritään ilmoittamaan Jääkiekkoliiton aluepäälliköille 22.1.2018 mennessä (aluepäälliköt informoivat edelleen seurojen vastuuhenkilöitä).

Avustusten kokonaismäärä on 70.000 € ja se jaetaan rahaston ohjausryhmän harkinnan mukaan – avustussummat vaihtelevat ikäluokittain. Avustusten jakamisessa ovat ensisijalla ne hakivat, jotka eivät ole saaneet avustusta Suomen Jääkiekkoliiton syksyllä 2017 jaetuista avustuksista tai Olympiarahastosta tammikuussa 2017.

Lisätiedot: oman seuran vastuuhenkilö

OLYMPIA- JA A-MAAJOUKKUERAHASTO on Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön alaisuudessa toimiva rahasto, jonka hallinnointiin liittyvät toimet hoitaa Suomen Jääkiekkoilijat ry (Pelaajayhdistys).

Rahaston alkupääoma oli 250.000 euroa. Suomen miesten Olympia-joukkue sai summan sopimuksen mukaisesti bonuksena Suomen Jääkiekkoliitolta Torinon 2006 Olympialaisten hopeamitalista. Rahaston pääomaan on lisätty Vancouverin ja Sotshin olympialaisten pronssibonukset sekä Prahan 2015 MM-kisojen pelaajien sijoitusbonus. Pääomalahjoitukset yhteensä 773.000 €.

Tähän mennessä (marraskuu 2017) rahastosta on jaettu avustuksia yhteensä 420.473 €.

Rahaston toimintaa säätelee ohjesääntö. Ohjesäännön mukaisesti avustusten myöntämisestä päättää yllä mainittujen joukkueiden pelaajista muodostettu kuusihenkinen ohjausryhmä. Päätösten käytännön toimet hoidetaan Pelaajayhdistyksen toimistossa.

Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelustaan suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille (ml naiset) mahdollisuus toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Vuodesta 1979 alkaen Urheilukoulussa on palvellut jo 6200 urheilijaa 57:stä eri lajista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa.

Urheilukoulun talvilajien palveluksenaloitus
Talvilajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen III/18 saapumiserässä Kaartin jääkärirykmentissä 16.4.2018.

Valmennus
Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana.

Pääosassa lajeista osallistuu pääkaupunkiseudun urheiluakatemian järjestämään valmennustoimintaan sekä lumilajien urheilijat Vuokatti-Ruka akatemian valmennustoimintaan, myös erilaisilla yhteistyömalleilla lajiliittojen kanssa voidaan valmennusta järjestää. Valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen.

Urheilukouluun valitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana. Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana, lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

Muita tietoja
Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 165 vrk tai 347 vrk. Heidät koulutetaan miehistötehtäviin ja aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa (Santahamina) ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti.

Hakeutuminen
Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Urheilulajin tulee olla Olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa tai lajin tulee olla laajasti harrastettu Suomessa/ulkomailla. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella. Urheilukouluun voi hakea myös hierojan ammattitutkinnon suorittaneet varusmiesikäiset henkilöt.

Huhtikuun saapumiserään hakevien talvilajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu syksystä kevääseen (mm. alppihiihto, pikaluistelu, kamppailulajit (pl. paini ja judo), jääkiekko, salibandy, kori-, käsi- ja lentopallo, mailapelit (pl. tennis) keilailu, kilpatanssi, e-urheilu jne.) on jätettävä hakemuksensa 1.1.2018 mennessä. Valintakokeet järjestetään Kaartin jääkärirykmentissä, Helsingissä 29. -31.1.2018..

Erillisiä hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa aluetoimistoista ja Urheilukoululta (www.puolustusvoimat.fi/asiointi/lomakkeet --> hakemus erikoisjoukkoihin)

Tiedustelut
Valmennuspäällikkö
0299 421815

Osoite
Kaartin jääkärirykmentti/Urheilukoulu, PL 6, 00861 Helsinki

 

Saimaan Pallo ry:n juniorit haastoi jo keväällä jääkiekon junioriseurat ympäri maan mukaan kunnioittamaan 100-vuotiasta Suomea ja sytyttämään kynttilät oman paikkakunnan sankarihaudoille itsenäisyyspäivänä. Tavoitteena on, että 6.12.2017 jokaisella yli 66 000 Suomen sankarihaudalla palaa kynttilä klo 16. Vielä ei ole liian myöhäistä ottaa haastetta vastaan!

Haasteeseen liittyminen tarkoittaa seuran osalta seuraavia asioita:

1)      Jos seura ottaa haasteen vastaan, ensimmäinen askel on nimetä asialle vastuuhenkilö.

2)      Yhteydenotto hyvissä ajoin paikallisiin seurakuntiin: lupa tulee kysyä seurakunnalta ja samalla selvittää, onko jokin muu taho tai yhteisö jo hoitamassa asiaa. 

3)      Jos lupa asialle saadaan, voi seura tiedustella omilta yhteistyökumppaneiltaan tai joltakulta muulta paikalliselta yritykseltä mahdollisuutta sponsoroida kynttilät.

4)      Juniorijoukkueiden informointi ja tapahtuman organisointi hyvissä ajoin siten, että mahdollisemman moni juniori saadaan mukaan sytyttämään kynttilöitä. Tarvittava aika riippuu sytytettävien kynttilöiden ja sytyttäjien määrästä, mutta sytyttäminen kannattaa aloittaa viimeistään klo 15.

5)      Paikallismedian informointi asiasta etukäteen tuo hyvää julkisuutta seuralle.

6)      Kun kynttilät on klo 6.12. klo 16 sytytetty, kannattaa hautausmaa ikuistaa valokuvaan – kuvassa voivat poseerata myös sytyttämiseen osallistuneet juniorit. Kuvan voi julkaista seuran omissa kanavissa ja toimittaa myös Jääkiekkoliittoon osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

7)      Itsenäisyyspäivän juhlimisen jälkeen seuran on hyvien tapojen vuoksi hyvä valmistautua hoitamaan kynttilöiden poisvienti haudoilta jos seurakunta ei hoida asiaa.

 

Jos teidän E-juniorijoukkueestanne löytyy luovuutta, taitoa tehdä videoita ja halua saada ikimuistoinen, koko joukkueen yhteinen elämys marraskuisessa Karjala-turnauksessa, on tänään käynnistynyt videokisa tarkoitettu juuri teille! 

Lue lisää kisasta täältä ja innosta joukkueesi mukaan!