Henna Malmberg

Henna Malmberg

Yhteensä 361 U9-U12-ikäluokkien junioria saa syksyn tukiprosessin kautta Jääkiekkoliitolta taloudellista tukea jääkiekkoharrastuksensa kustannuksiin. Tukea hakeneiden pelaajien seurat ovat saaneet tiedon tukipäätöksistä ja seurat informoivat asiasta tukea hakeneita perheitä.

Tuet maksetaan 17. joulukuuta mennessä pelaajien seuroille, jotka kohdistavat ne tukea saaneen pelaajan maksuihin. Samassa yhteydessä seuroille maksetaan tukea 134 Leijona-kiekkokoulun vapaapaikkaan.

Yhteensä tukea maksetaan 98 100 euroa. Yksittäiset tukisummat vaihtelevat kausimaksujen tapaan ikäluokittain, ikäluokissa U12 ja U11 tuki on 300 ja ikäluokissa U10 ja U9 200 euroa per pelaaja.

Tukea haki syksyn tukihaun yhteydessä kaikkiaan 568 junioria 110 seurasta. Vuotta aikaisemmin hakijoita oli 580 yhteensä 107 seurasta.

Vuoden 2021 aikana Jääkiekkoliiton hallinnoimien rahastojen kautta on tuettu vähävaraisten harrastajien perheitä yhteensä 1 179 770 eurolla, mukana summassa ovat kevään vanhempien junioreiden tuet ja Unelmien peliä -rahaston tuet. Tukea on saanut 1459 pelaajaa.

Jääkiekkoliiton kautta haettavaksi tulevat seuraavan kerran vanhempien ikäluokkien (U13-U18) tuet, joiden haku alkaa helmikuussa 2022. Jääkiekkoliitto tiedottaa tukihausta hyvissä ajoin ennen hakuajan käynnistymistä.


Vähävaraisten perheiden kiekkojunioreiden taloudellinen tukeminen alkoi Jääkiekkoliiton toimesta keväällä 2011. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni juniori voi harrastaa kiekkoilua perheen taloudellisista haasteista huolimatta. Kuluneiden vuosien aikana yhteensä 10 417 juniorikiekkoilijaa on saanut tukea jääkiekkoharrastuksensa maksuihin peräti 6 855 020 euroa. Varat ovat peräisin yksityisiltä lahjoittajilta, yhteistyökumppaneilta, MM-kotikisojen voittovaroista ja erilaisista hyväntekeväisyyskampanjoista.

Lue lisää:
- Perheiden ja seurojen infopaketti tukihausta

perjantai, 24 syyskuu 2021 11:59

Valmentajien vapaakortit kaudella 2021-2022

Valmentajien vapaakortit ovat nyt haettavissa. Valmentajalisenssijärjestelmän käyttöönoton myötä myös valmentajakortin myöntämisen perusteita uudistetaan vaiheittain tavoitteena valmentajan osaamisen jatkuva kehittyminen. Valmennustoiminnan arvioinnin kohteena on valmentajan itsensä johtamisen taidot, ihmissuhdetaidot sekä urheilu- ja lajiosaaminen.

KRITEERIT JA TOIMINTAOHJEET VALMENTAJALLE VAPAAKORTIN SAAMISEKSI KAUDELLE 2021-2022:

Kauden 2021–2022 osalta kortin saaminen edellyttää alla mainittujen aikaisempien kriteerien täyttymistä sekä osaamisen kehittämiseen ja todentamiseen tähtäävän mentorointiprosessin käynnistämistä oman tai yhteistyöseuran mentorivalmentajan kanssa. Osaamisen varmistamiseen osallistuu aina myös ko. alueen aluevalmentaja.

- Korttiin ovat oikeutettuja valmentajat, jotka ovat suorittaneet joko SJL:n Jääkiekkovalmentajatutkinnon (JVT ) tai uuden Jääkiekkovalmentajakoulutuksen (JVK).

- Lapsiurheiluvaiheen valmentajat,  1-tason moduuleja ja näiden lisäksi urheiluopistolla suoritetun lasten liikuntaan suunnatun liikunnan ammattitutkinnon (LiAT), ja tai/tai jääkiekkoon suunnattuja ammattitutkintoja.

- Maalivahtivalmentajat, jotka ovat suorittaneet Maalivahtivalmentajakurssin (MVK).

Mikäli korttia hakeva henkilö täyttää jonkin yllä mainituista kriteereistä, hänen tulee lisäksi:

- Olla mukana Jääkiekkoliiton valmentajan osaamisjärjestelmään liittyvässä mentorointiprosessissa joko oman seuransa mentorivalmentajan tai jonkin muun erikseen nimetyn mentorivalmentajan kanssa

- Olla aktiivisesti mukana seuran jääkiekkotyössä joko joukkueen- tai maalivahtivalmentajana tai muissa seuran urheilutoiminnan käytännön tehtävissä.

- Valmentaja on myös sitoutunut jatkuvaan osaamisen kehittämisen prosessiin.

Hakemusten tekemiseen toivotaan seuran koordinointia, esimerkiksi seuran valmennuksesta vastaava tekee hakemuksen seuransa valmentajille, jotka ovat oikeutettuja valmentajan vapaakorttiin edellä mainittujen kriteereiden perusteella. Huomioikaa, että henkilöllä tulee olla voimassa oleva pelipassi / toimihenkilörekisteröinti tulevalle kaudelle.

Hakemuksia voi tehdä aina 10.10. mennessä. Hakemuksen löydät täältä: Valmentajien vapaakortit 2021-2022 (google.com)

Hyvää pelikautta kaikille,

Pyry Lukkarila
Valmennusosaamisen kehittäjä

ja

Kalle Väliaho
Junioripäällikkö

Suomen Jääkiekkoliitto järjestää Vierumäellä Pohjola-leirin yhteydessä koulutustapahtuman, joka on suunnattu 2006-2008 syntyneiden pelaajien valmentajille, juniori- ja valmennuspäälliköille.

 • 1. osio: Kilpailullisuus – Pelitaidot irtokiekkotilanteissa sekä 1vs1 puolustustilanteissa ja pelaajien seuranta
 • 2. osio: Yhteistyö – Pelin havainnointi ja ennakointi ja pelaajien seuranta
 • 3. osio: Urheilullisuus – Jaksaminen / liikkuminen / käännökset

Arki ratkaisee, kilpailla kannattaa.

 • Kouluttaja: Lauri Merikivi (-05 ikäluokan päävalmentaja) + luennoitsijat
 • Koulutuksen hinta on 175 € sisältäen majoituksen kahden hengen huoneissa sekä ohjelman mukaiset ruokailut

Sitovat ilmoittautumiset perjantaihin 17.9. mennessä tämän linkin kautta  


Pohjola-leirin koulutustapahtuman ohjelma

Lauantai 2.10.

11.00 Lounas                 
12.00 Avaus, Leirin johtaja
12.30 Kilpailullisuus, Lauri Merikivi
13.30 Otteluseuranta + tehtävät, Lauri Merikivi    
15.00 Kahvi + suolainen
15.30 Yhteistyö, Lauri Merikivi
17.00 2006-ikäluokan johtoryhmän viesti, Marko Kauppinen    
18.00 Päivällinen
Pelien seuranta/tehtävät

Sunnuntai 3.10

Aamiainen
09.00 Urheilullisuus, Lauri Merikivi
10.15 Antti Pennanen
11.45 Lounas
13.15 Finaalin seuranta    
14.30 Päätös, Lauri Merikivi

Suomen kuurojen jääkiekkomaajoukkue (Deaf Lions) leireilee taas tulevalla kaudella, tavoitteena on olla edelleen yksi maailman kärkimaista tulevissa jääkiekon EM- ja MM-kisoissa sekä olympialaisissa.

Deaf Lions hakee nyt uusia huonokuuloisia kiekkoilijoita, myös junioreita, mukaan maajoukkuetoimintaan. Aikuisten lisäksi Deaf Lions järjestää erikseen juniorileirejä alle 15-vuotiaille kiekkoilijoille.

Maajoukkuetoimintaan ovat tervetulleita huonokuuloiset, implantoidut sekä kuulovammaiset kaikentasoiset kiekkoilijat. 

Ota rohkeasti yhteyttä, jos kuulet heikommin tai käytät kuulon apuvälineitä!

GM Sami Vuoriheimo
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Seurat voivat nyt tilata Leijona-kiekkokoulun ja GHD-tapahtumien varusteita omiin tarpeisiinsa. Tilaamalla asut määräaikaan mennessä, seura saa asunsa Jääkiekkoliiton tukemaan hintaan ja säästää merkittäviä summia.

Päivitetyt tilausohjeet löytyvät oheisesta liitteestä. Suosittelemme lukemaan tarkasti kaikki tilauksen yksityiskohtiin liittyvät ohjeet ennen tilauskaavakkeen täyttämistä.

Itse tilauskaavake löytyy tämän linkin takaa. Aikaa tehdä tilauksia on perjantaihin 3.9. saakka.

Varusteiden toimitus tapahtuu viimeistään viikkojen 37/38 aikana seuran valitsemaan urheiluliikkeeseen, josta seura noutaa ja maksaa tilaamansa tuotteet. Mikäli seura tarvitsee kauden aikana lisää asuja, tilaus tehdään suoraan urheiluliikkeestä.

Muita GHD-tuotteita (julisteet, kaverikortit, rannekkeet) voi tilata Jääkiekkoliiton verkkokaupasta läpi kauden.

Karanteeni tai vahva suositus omaehtoiseen karanteeniin
Karanteenin tai vahvan suosituksen antaa / määrää vain toimivaltainen tartuntatautiviranomainen.

Alueellinen kokoontumisrajoitus
Mikäli joukkue/seura ei voi pelata otteluitaan kokoontumisrajoitusten vuoksi, noudatetaan alempana olevia säädöksiä.

Otteluiden siirrosta päättää liitto, seurat eivät siirrä yhtään ottelua näihin rajoituksiin liittyen.

Eristäminen
Mikäli joku osa maasta on eristetty eikä joukkueita voida sen vuoksi kohdata, pyritään sillä aikaa pelaamaan alueen sisäisiä otteluita.

Otteluiden siirtäminen / toimintatapa

 • Jos joukkueessa on tartunnan saanut henkilö, otetaan aina yhteys ensin seuran koronavastavaan, joka on yhteydessä liittoon. U13 ja vanhemmissa kilpailupäällikkö Pirkka Antila, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 010 2270 201 tai kilpailutoimen koordinaattori Jesse Nuutinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 010 2270 245. U12 ja nuoremmissa sekä aikuisten harrastesarjoissa otetaan yhteys oman alueen aluepäällikköön.
 • Seurassa valittava vastuuhenkilö, joka hoitaa liittoon päin ottelusiirtotapaukset
 • Ottelusiirron syyksi hyväksytään toimivaltaisen tartuntatautiviranomaisen antama varsinainen karanteenimääräys tai kirjallisesti antama vahva suositus joukkueen siirtämiseksi omaehtoiseen karanteeniin. Seuran tulee toimittaa toimivaltaisen tartuntatautiviranomaisen suositus tai todistus / sähköposti liittoon. Sähköpostista on käytävä ilmi karanteeniin määrättyjen määrä sekä karanteenien päättymisaika. Mitään henkilökohtaisia terveystietoja ei toimiteta.
 • Tuleviin vastustajiin ei oteta yhteyttä lainkaan, vaan liitto hoitaa yhteydet tulevien sarjaotteluiden osalta. Mitään ottelusiirtoja ei sovita itse.
 • Joukkueesta tulee valtaosan olla karanteenissa, jotta ottelun siirtoa harkitaan*
 • Viranomaisen ottaessa yhteyttä altistumistapauksissa, on joukkueen velvollisuus myös mainita viranomaiselle ottelun tuomarit (nimet ja puhelinnumerot, tarvittaessa yhteys erotuomarikerhoon), etteivät ne jää huomiotta mahdollisten altistumisten osalta.
 • Pyritään välttämään ottelusiirrot siten, että pelaajia saa lainata riippumatta mahdollisista rajoituksista säännöissä omasta seurasta/pelaajaliikenneseurasta karanteenitapauksissa. Kilpailuetua ei kuitenkaan saa hakea.
 • Liitto ilmoittaa vastustajalle sekä määrää uuden ottelupäivän, kotijoukkue huolehtii ilmoituksesta tuomareille ja toimitsijoille
 • Mikäli sarja päättymässä eikä aikaa löydy, liitto päättää pelin pelaamatta jättämisestä.
 • Otteluiden siirtämisestä ei päätä seura

Kauden aloituksen viivästyminen
Mikäli kautta ei saada aloitettua viimeistään 1.10., muutetaan loppukauden sarjajärjestelmiä vastaavasti. Kevään jatkosarjoihin ei jaeta joukkueita, jos alkusarjasta on pelattu alle 50 %.

Lasten sarjatoiminnassa ei tehdä sarjataulukkoon perustuvia tasontarkistuksia, mikäli syksyn sarjasta pelataan alle 50 %.

Kauden keskeytyminen
Mikäli kausi keskeytyy, siirtyvät sarjan pelaamattomat ottelut keskeytyksen jälkeiseen aikaan, mikäli keskeytys on riittävän lyhyt. Jollei runkosarjaa pystytä pelaamaan loppuun, muodostuu sarjataulukko alla olevasti.

Kauden loppuminen ennenaikaisesti
Liittohallitus tekee päätöksen asiasta tarvittaessa.

Sarjataulukon muodostuminen
Mikäli joukkueella jää pelejä pelaamatta ja sarjan päättyessä pelejä on joukkueilla eri määrä, lasketaan sarjataulukon loppusijoitukset (ei kesken kauden) pistemäärän sijaan pistekeskiarvon mukaan

Pudotuspelit/lopputurnaukset

 • Pistekeskiarvoilla määrätyn sarjataulukon mukaan
 • Mikäli joukkue ei voi osallistua pudotuspeleihin/lopputurnaukseen karanteenin vuoksi, otetaan tilalle sarjataulukosta seuraava
 • Mikäli ottelusarja jää kesken tai pelaamatta jommankumman joukkueen karanteenin vuoksi, vastustaja suoraan seuraavalle kierrokselle. Mikäli kumpikaan ei pysty pelaamaan karanteenin vuoksi, jatkoon päässeistä joukkueista pelaavat ne runkosarjassa huonommin sijoittuneet, jotta saadaan pudotuspelikaavion mukainen joukkuemäärä. Esimerkki: Otteluparia 3vs. 6 ei pelata loppuun kummankin karanteenin vuoksi ja muista pareista jatkoon pääsevät 1, 2 ja 4. Tällöin 1. suoraan finaaliin ja 2.-4. pelaavat välierän.
 • Mikäli mitalipelejä ei voida pelata, ei mitaleita jaeta. Suomen mestaruutta ei voi voittaa pelaamatta.

Pelaajien liikkuminen
Mikäli joukkue pääosin karanteenissa eikä pysty pelaamaan sarjapelejä, voivat ne joukkueen pelaajat, jotka eivät ole karanteenissa, edustaa oman seuransa muissa joukkueissa riippumatta mahdollisista säännöissä mainituista rajoituksista. Tämä ei koske pelaamista yli-ikäisenä vaan omassa ikäluokassa/vanhemmissa ikäluokissa. Siirtymisillä ei kuitenkaan voi hakea kilpailuetua. Kyseiset siirtymiset voidaan tehdä seuran toimesta, mutta edellyttää siis joukkueen pelitaukoa karanteenin vuoksi.

Sarjasta luopumiset
Mikäli seura joutuu luopumaan sarjapaikastaan ilmoittautumisen (syksyn ilmoittautumiset) jälkeen ja syynä on koronan vaikutukset, ei luopumissakkoa peritä, mikäli luopuminen tapahtui 5.9. mennessä.

Mikäli kesken sarjakauden joukkue joutuu luopumaan koronaviruksen aiheuttamista syistä (talous, pelaajien jääminen harrastuksesta pois), ei luopumissakkoa peritä.

Olosuhteet
Mikäli seuran käyttämä jäähalli on pois käytöstä johtuen koronatartunnoista tai hallin henkilökunta on karanteenissa, pelataan ottelut joko seuran itse hankkimalla korvaavalla jäällä tai jos sellaista ei paikkakunnalta löydy, määrätään ottelut pelattavaksi vieraskentällä siten että ottelu muutetaan vierasotteluksi ja kulut maksetaan kuten normaalistikin.

Erotuomarit ja toimitsijat
Mikäli erotuomari estyy viime hetkellä koronaviruksen vuoksi toimimasta tehtävässään eikä sijaista ehditä saada, pelataan ko. ottelu vähemmällä erotuomarimäärällä kuitenkin niin, että yhdellä tuomarilla pelataan vain U14 ja nuorempien sarjoissa.

Mikäli otteluun ei saada tilattua/vaadittua virallisten toimitsijoiden määrää, on kotijoukkue velvollinen hoitamaan puuttuvat tehtävät vapaaehtoisvoimin.

Pelikiellot
Pelikiellot kärsitään normaalisti. Mikäli joukkue, jossa pelaajan pitäisi pelikielto kärsiä, on karanteenin takia estynyt pelaamaan ja otteluita siirretään, siirtyy pelikielto vastaavasti sillä erotuksella, että jos kyseinen pelaaja ei itse ole karanteenissa ja pystyisi pelaamaan, hän voi pelata omassa seurassaan ikänsä puolesta edustuskelpoisesti muussa joukkueessa sillä aikaa, kunnes alkuperäinen joukkue jatkaa otteluita ja pelikiellon kärsiminen alkaa.

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta voi yllä olevasta riippumatta tilanteen niin vaatiessa tehdä myös näistä säädöksistä poikkeavia päätöksiä.

*Kohta päivitetty mukaan ohjeeseen 30.8.2021.

Alkavalle syksylle on rakennettu Jääkiekkoliiton uuden yhteistyökumppanin kanssa LIDL-taitokisa. Taitokisa on tarkoitettu tyttöjen U16- ja poikien U15-ikäluokalle. Testi mittaa luistelutaitoa, kiekonhallintaa ja kestävyyttä.

Kisan alkukarsinnat suoritetaan seuroissa, joista valikoituu vähintään yksi poika ja tyttö per seura alueiden järjestämään karsintaan. Aluetapahtumista vastaavat aluepäälliköt yhteistyössä taitovalmentajien kanssa. Aluevalmentajat auttavat mahdollisesti tapahtuman toteuttamisessa. Tapahtuma huipentuu Karjala-turnauksen Suomi-kiekko päivässä 12.11. Helsingissä. Sekä aluekarsinnoissa, että valtakunnallisessa finaalissa kisataan erävoitoista, jolloin erän voittaja etenee kisassa.

Taitokisan eri vaiheet

SEURAKARSINTA
Ensimmäiset alkukarsinnat suoritetaan seuroissa. Seura järjestää ohjeiden mukaisesti testit ja pelaajien ajat lähetetään aluepäällikölle. Seurojen tapahtumissa on tarkoitus käyttää olemassa olevia välineitä (kartioita ja esimerkiksi Leijona-liiga laitaa maalin esteeksi).

ALUEKARSINNAT 11.-12.9.
Aluetapahtumat järjestetään 11.-12.9 (yksi päivä). Aluetapahtumissa kisataan erissä ja seura-aikojen perusteella rakennetaan kaavio kisalle. Alueelliseen tapahtumiin valitaan aikojen perusteella vähintään yksi osallistuja per seura, mutta tarvittaessa enemmänkin, jotta tapahtumasta saadaan luotua hyvä kisapäivä. Aluetapahtuminen voittajat pääsevät kisaamaan valtakunnalliseen LIDL-taitokisaan Karjala-turnaukseen. Tapahtumassa käytetään seuran pelipaitoja. Aluetapahtumassa käytetään olemassa olevia esteitä ja kartioita.

LIDL-­TAITOKISA PERJANTAINA 12.11.
Valtakunnallinen tapahtuma järjestetään marraskuussa Karjala-turnauksen yhteydessä, perjantaina 12.11. järjestettävän Suomi-kiekkopäivän aikana. Suomen Jääkiekkoliitto ja LIDL maksavat varsinaisen taitokisan osallistujien matkakustannukset, osallistujat saavat matkustuksesta, aikataulusta ja muista käytännön asioista tarkemman ohjeistuksen.

Tapahtuma kisataan erissä, jolloin kaksi pelaajaa suorittaa radan samaan aikaan ja erän voittaja etenee kisassa seuraavaan vaiheeseen. Finaaliin päässeille tulee kolme suoritusta päivän aikana. Alkuerät määräytyvät aluekarsintojen aikojen perusteella, niiden perusteella rakentuu myös kaavio seuraaviin eriin. Kisassa käytetään seurojen omia pelipaitoja. Molemmilla radoilla on samanlaiset esteet ja kartiot. Päivän aikana pelaajat pääsevät tutustumaan mm. maajoukkueen pukuhuoneeseen.

Lisätietoa kisasta liitteenä ja alla olevalla videolla mallisuoritus taitoradasta. Aluepäälliköt/taitovalmentajat informoivat seuroja tarkemmin aluekarsinnoista.

Kaudella 2021-22 joukkueiden järjestys määrittyy kilpailuvaliokunnan päätöksen mukaisesti kokonaispistemäärän sijaan joukkueen pistekeskiarvon mukaan, viime kauden tapaan.

Näin ollen vaikkapa kaksi voitokasta ottelua pelannut joukkue on täydellä pistepotilla (kuusi pistettä, keskiarvo 3,0) sarjataulukossa korkeammalla sijalla kuin kuusi ottelua pelannut joukkue, jolla on tilillään neljä voittoa ja yksi jatkoaikahäviö (yht. 13 pistettä, keskiarvo 2,17).

Syynä päätökseen on koronaviruksen jääkiekkokaudelle edelleen mukanaan tuoma epävarmuus ja mahdolliset vaikutukset ottelumääriin.Placeringarna i serietabellerna

 

Poängmedeltalet avgör rangordningen säsongen 2021-22

Rangordningen av lagen säsongen 2021-22 bestäms enligt tävlingsutskottets beslut av lagens poängmedeltal istället för totala poäng.

Således kan ett lag som t ex har spelat två segerrika matcher ha full poängpott (sex poäng, medeltalet 3,0) och ligga högre upp i serietabellen än ett lag som spelat sex matcher, vunnit fyra och förlorat en match i matchförlängning (totalt 13 poäng, medeltal 2.17).

Orsaken är den osäkerhet inför ishockeysäsongen och de eventuella effekter på antalet matcher som coronaviruset förorsakat.Liikunta- ja urheiluseurat voivanut hakea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä avustusta, jolla turvataan lasten ja nuorten harraste-, kilpa- ja huippu-urheilutoiminta koronaepidemian aikana. Avustukset kuuluvat kulttuuri-, liikunta- ja tapahtuma-alan korona-tukipakettiin, joka sisältyy vuoden 2021 toiseen lisätalousarvioesitykseen.

Avustuksella turvataan yhdistysmuotoisten liikunta- ja urheiluseurojen toiminnan jatkumista koronapandemian aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien osalta. Avustuksella voi kattaa tappioita ja kustannuksia, joita on syntynyt esimerkiksi toiminnan väliaikaisesta keskeytymisestä tai uudelleenjärjestelyistä sekä vuokra- ja palkkakustannuksista.

Avustusta voi hakea 1.2.–31.5.2021 aiheutuneisiin kustannuksiin. Ministeriö voi käyttää avustuksiin enintään 4,5 miljoonaa euroa.

Hakuaika päättyy 15.6.2021 klo 16.15. Päätökset avustuksista tehdään kesäkuussa.

Lisätiedot & hakulomakkeet löytyvät Opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta.

S-Kiekko Juniorit ry on Seinäjoella toimiva jääkiekkoseura, joka etsii nyt päätoimista valmentajaa U18-ikäluokalle.

Toimenkuvaan kuuluu joukkuevalmennuksen lisäksi Kuortaneen Urheilulukion aamuharjoittelun vetäminen - suuri osa joukkueen pelaajista opiskelee ja asuu Kuortaneen urheiluopistolla.

Lue lisää tehtävästä S-kiekon verkkosivuilta - haku jatkuu 5.4.2021 asti.

Olet nyt

Etsi sivustolta