Pasi Mennander

Pasi Mennander

keskiviikko, 01 joulukuu 2021 13:00

Jääkiekkoliitto rekrytoi: Olosuhdepäällikkö

Haemme Jääkiekkoliiton osaavan ja monipuolisen tiimin vahvistukseksi

OLOSUHDEPÄÄLLIKKÖÄ

vakinaiseen, keväällä 2022 alkavaan työsuhteeseen. Kokopäiväisenä toimenkuvana tehtävä on Jääkiekkoliitossa uusi.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä osaksi Jääkiekkoliiton voittavaa joukkuetta. Teemme töitä tosissamme mutta emme vakavasti. Tehtävässäsi vastaat jääkiekon olosuhteiden kehittämisestä valtakunnallisesti, alueellisesti ja paikallisesti. Toimit läheisessä yhteistyössä mm. alueellisten olosuhdevaliokuntien, kaupunkien ja kuntien, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä jäähallirakentajien kanssa. Toimipaikkasi sijaitsee todennäköisimmin Helsingissä, ja työ edellyttää matkustamista pääsääntöisesti Suomessa. Lopullinen toimenkuva muokkautuu valitun henkilön osaamisen perusteella, mutta se sisältänee mm. seuraavia asioita:

• Vastuualue: Valtakunnallinen vastuu olosuhderakentamiseen sekä olosuhteiden kunnossapitoon ja kehitystyöhön liittyvistä asioista.

• Pääasiallinen tavoite: Jääkiekon olosuhteiden määrän ja laadun kehittäminen.

• Tärkeimmät toimenkuvaan liittyvät tehtävät:

- valtakunnallinen ja paikallinen vaikuttamistyö olosuhteiden kehittämiseksi sekä paikallisen vaikuttamistyön johtaminen, fasilitointi ja koordinointi
- olosuhteiden rakentamiseen, peruskorjaukseen ja kehittämiseen liittyvien rahoitusratkaisujen etsiminen (ml. EU-ja muu julkinen rahoitus) sekä erilaisten rahoitusmallien luominen ja vieminen käytäntöön
- jääkiekon olosuhdehankkeiden konsultointitehtävät (mm. yritykset, kunnat, seurat, OKM, AVIt)
- jääkiekon olosuhteisiin liittyvän koulutuksen ja tutkimuksen edistäminen
- jääkiekon olosuhteiden nykytilan kartoitus
- yhteistyö muiden urheilulajien olosuhdevastaavien sekä muiden jäälajien kanssa
- muut jääkiekon olosuhteisiin ja niiden kehittämiseen tähtäävät tehtävät

Menestyäksesi tarvitset tehtävään soveltuvaa koulutusta, aiempaa työkokemusta esimerkiksi jäähallirakentamisen ja/tai -rahoituksen tai kiinteistökehityksen alalta sekä tuntemusta kaupunkien ja kuntien päätöksentekoprosesseista. Olet luonteva esiintyjä ja saat ihmiset uskomaan asiaasi. Uskallat kysyä ja kyseenalaistaa ja osaat perustella omat näkemyksesi. Pystyt tarvittaessa joustavaan työskentelyyn ja viihdyt sekä itsenäisessä että tiimityöskentelyssä. Olet ratkaisuhakuinen ja tartut rohkeasti asioihin. Käytät työssäsi tietotekniikkaa sujuvasti. Ilmaiset asiasi selkeästi sekä suullisesti että kirjallisesti suomen ja englannin kielillä. Ruotsin kielen taito on eduksi.

Toimitathan hakemuksesi tehtävään palkkatoiveineen viimeistään 17.12.2021 sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Lisätietoja tehtävästä antaa toimitusjohtaja Matti Nurminen, puh. 050 545 6459. Yhteydenotot varmimmin keskiviikkona 8.12. ja tiistaina 14.12. klo 9–12.

Palloliitto ja Jääkiekkoliitto järjestävät uudistuneesta YT-laista maksuttoman seurawebinaarin.

Webinaarissa esitellään vuoden vaihteessa voimaantulleen yhteistoimintalain sisältöä. Webinaari on tarkoitettu seuran työnantajatoiminnasta vastaaville henkilöille (toiminnanjohtaja, toimitusjohtaja tai vastaava).

Uusi laki pyrkii parantamaan työnantajan ja henkilöstön välistä vuorovaikutusta sekä luomaan puitteet työyhteisön kehittämiselle. YT-lakia sovelletaan, jos työsuhteessa olevan henkilöstön määrä on säännöllisesti vähintään 20 (tähän huomioidaan kaikki palkkaa saavat eikä tehtävien tarvitse olla kokoaikaisia, joten kynnys voi ylittyä kohtuullisen helposti).

Webinaarin kouluttajana toimii lakimies Terhi Salonpää Paltasta.

Webinaari pidetään Teamsilla 26.1.2022 klo 8:30–10:30.

Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä:
Uusi YT-laki

Tervetuloa mukaan!

Heidi Holopainen, henkilöstöpäällikkö, Suomen Palloliitto
Jaakko Luumi, talousjohtaja, Suomen Jääkiekkoliitto

Hyvä vapaakorttilainen,

Marraskuinen Karjala-turnaus tuo myös tänä vuonna valonpilkahduksen keskelle pimeintä syksyä. Turnaus pelataan 11.–14.11. Helsingin Hartwall Arenalla. Ohjelmassa on kolmen turnauspäivän aikana viisi tiukkaa ottelua Suomen, Ruotsin, Venäjän ja Tshekin maajoukkueiden ottaessa toisistaan mittaa kaukalossa. Karjala-turnaus huipentuu tuttuun tapaan isänpäivän hegemoniaotteluun Suomi–Ruotsi.

Vapaakortin haltijat ovat oikeutettuja yhteen henkilökohtaiseen lippuun/peli. Vapaakorttilaisten tulee tilata liput viimeistään kaksi viikkoa ennen turnauksen alkua eli 28.10. mennessä. Tämän jälkeen lipputilauksia ei oteta enää vastaan.

Lippujen tilauskaavake avautuu TÄSTÄ

Otteluohjelma:
To 11.11.2021 klo 18:30 Venäjä–Suomi

La 13.11.2021 klo 14:00 Ruotsi–Venäjä              
La 13.11.2021 klo 18:00 Suomi–Tshekki    

Su 14.11.2021 klo 13:30 Tshekki–Venäjä               
Su 14.11.2021 klo 17:30 Suomi–Ruotsi    

Vuoden 2021 poikien Pohjola-leiri järjestetään Vierumäellä 28.9.–3.10.2021. Leirille on kutsuttu yhteensä 136 pelaajaa – 16 maalivahtia, 48 puolustajaa ja 72 hyökkääjää. Leirille osallistuu vuonna 2006 syntyneiden ikäluokan parhaimmisto.

Leirille kutsuttujen pelaajien nimilista löytyy Leijonien verkkopalvelusta. Samassa osoitteessa seurataan leirin etenemistä syys-lokakuun vaiheessa.

Forssassa, Vierumäellä ja Vuokatissa järjestettäviin Pohjola Pre Camp -tapahtumiin on kutsuttu yhteensä 283 pelaajaa – 30 maalivahtia, 101 puolustajaa ja 152 hyökkääjää.

Pelaajien nimilistat on nyt julkistettu Leijonat.fi:ssä.

Leijonat.fi on Pohjola-leirin virallinen verkkopalvelu. Sivustolla seurataan myös Pre Camp -tapahtumia.

Vuoden 2021 Pohjola-leiri järjestetään Vierumäellä 28.09.–03.10.2021. Leirille kutsutaan vuonna 2006 syntyneiden poikien ikäluokan parhaat pelaajat – yhteensä 16 maalivahtia ja 120 kenttäpelaajaa.

Tänä vuonna kaikki pelaajat Pohjola-leirille valitaan kartoitustapahtumissa annettujen näyttöjen perusteella.

Pohjola Pre Camp -kartoitustapahtumat:
Forssa: 04.–05.09.2021
Vierumäki: 03.–04.09.2021
Vuokatti: 03.–05.09.2021

- Pre Camp -tapahtumiin kutsutut pelaajat

Seurojen ja joukkueiden tekninen tuki Leijonat.tv:n lähetyksiin ja otteluiden striimeihin liittyen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

  • Palvelu päivystää iltaisin ja viikonloppuisin sarjapelien aikana 
  • Vastaukset sähköposteihin pikaisella aikataululla - mukaan kannattaa liittää puhelinnumero, jonne tukipalvelusta voidaan olla yhteydessä

Leijonat.tv:n katsojien asiakaspalvelu: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

maanantai, 16 elokuu 2021 14:50

Lisäpalvelut

Automaattikamerajärjestelmään liitettävä videovalmennustyökalu Team Account mahdollistaa videovalmennustyökalujen käyttöönoton myös ikäluokissa, joissa työkaluja ei tällä hetkellä ole käytössä.

Pelaajalle tarkoitettu oma pelaajatili (Player Account) tulee käyttöön myöhemmin.

Team Account

Videovalmennustyökalu joukkueiden tarpeisiin.

Kiitoksena hyvästä yhteistyöstä ja seuratoimijoiden osaamisen kehittämiseksi videovalmennustyökalu Team Accountin peruspalvelu halutaan tarjota seurojen ja joukkueiden käyttöön ilmaiseksi myös jatkossa.

Palveluun myöhemmin tulevaisuudessa lisättävät toiminnot voivat olla maksullisia, mutta peruspalvelu säilyy maksuttomana myös tulevilla kausilla.

Team Account -käyttökoulutuksia järjestetään myöhemmin ja myös yhtenäistä videovalmennuspolkua rakennetaan kokonaisuuden tueksi.

Koekäyttöä varten pyydämme olemaan yhteydessä Sportwayn tukipalveluun: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Team Account Sportwayn verkkosivuilla

maanantai, 16 elokuu 2021 14:49

Leijonat.tv näyttää ottelut

Kaudesta 2021-22 alkaen Ruudussa tähän asti näkyneet sarjat (pl. miesten Mestis) siirtyvät kaudella 2021-22 katsottavaksi palvelussa nimeltä Leijonat.tv (verkko + sovellus): Naisten Liiga, miesten Suomi-sarja, U20 SM-sarja ja Mestis sekä U18 ja U16 SM-sarjat jo kauden alusta alkaen.

Yllä luetelluissa sarjoissa pelaavien joukkueiden pelit tuleekin ensisijaisesti sijoittaa pelattavaksi automaattikameroin varustetuissa kaukaloissa, muiden kaukaloiden käytöstä edellytetään toistaiseksi konsultaatiota Jääkiekkoliiton kilpailuosaston kanssa.

Myös kaikki muut automaattikameroin varustetuissa kaukaloissa pelattavat Jääkiekkoliiton sarjaottelut näkyvät Leijonat.tv-palvelussa.1.1.2022 alkaen ko. kaukaloiden sarjaotteluita ei voi näyttää muissa kanavissa.

Leijonat.tv näyttää ottelut suorana, ja sisältää arkiston, jonka kautta jo pelattuja pelejä voi katsoa myös jälkikäteen.

Joukkue voi kuvata sarjapelit omiin valmennuksellisiin tarkoituksiinsa omalla kameralla, muttei esittää julkisesti.

Mistä Leijonat.tv löytyy?

  • Verkosta selaimella osoitteesta www.leijonat.tv
  • IOS- ja Android-laitteille tarkoitetut sovellukset (Leijonat.tv)

maanantai, 16 elokuu 2021 14:49

Näin kamerat toimivat

Punaviivan kohdalle hallin rakenteisiin kiinnitetty automaattikamera käynnistyy automaattisesti kun ottelu on merkitty alkamaan Jääkiekkoliiton tulospalvelussa. Kun toimitsijat päättävät ottelun Tulospalvelussa, kamera lopettaa kuvaamisen.

Erillistä kuvaajaa ei tarvita striimiä varten, eikä kenenkään tarvitse käynnistää kameraa.

Ohjelmisto hakee tiedot Tulospalvelusta 15 minuutin välein, eli käytännössä esim. muutokset ottelun alkamisajassa päivittyvät järjestelmään 15 minuutin viiveellä. Halleissa, joissa on kaksi tai useampi kaukalo, on erityisen tärkeää huolehtia siitä, että ottelut merkitään Palvelusivustolla oikeaan kaukaloon: koska Leijonat.tv hakee ottelut Tulospalvelusta, väärät merkinnät aiheuttavat virheitä myös ottelulähetyksiin.

Kamera kuvaa koko ajan neljällä linssillä koko kentän alueen. Tekoäly muodostaa striimissä näkyvän kuvan pilvessä tunnistaen sen, missä peli kulloinkin on ja kohdistaen kuvan ko. alueeseen.

Koska kuva ei muodostu kamerassa, ei sitä saa ulos kamerasta tai voi hyödyntää videotaululla. Hallin kahvilaan ottelukuvan saa helpoiten Leijonat.tv:n kautta, joskin tällöinkin on hyvä huomioida, että kuvassa on viive.

Kurinpidollisiin tarpeisiin on kuitenkin käytettävissä kuva koko kentän alueelta, eli tarvittaessa kurinpitäjät saavat näkyviin myös sellaiset kaukalon tapahtumat, jotka eivät näy striimissä.

Grafiikat

Ottelugrafiikat lisätään striimiin automaattisesti tulospalvelusta, ottelukelloa kamera seuraa hallin kellotaulun kautta.

Kauden alussa otteluista näkyvät mm. seuraavat grafiikat:

  • Ennen otteluita kokoonpanot
  • Joukkueiden nimet
  • Ottelukello (tulossa)
  • Tilanne/tulos
  • Maalintekijät

Kaukalot, joihin automaattikamerat asennetaan, on valittu sarjojen perusteella: Naisten Liiga, miesten Suomi-sarja, U20 SM-sarja ja Mestis, U18 ja U16 SM-sarjat striimataan järjestelmän avulla jatkossa uuden julkaisualustan, Leijonat.tv:n kautta.

Myös kaikki muut automaattikameroin varustetuissa kaukaloissa pelattavat Jääkiekkoliiton alaiset sarjaottelut (pl. miesten Mestis) näkyvät jatkossa Leijonat.tv:ssa.

Toistaiseksi kameroilla ei voi kuvata kaukalon muita tapahtumia (esim. harjoitusotteluita, harjoituksia tai muiden lajien tapahtumia) kuin Jääkiekkoliiton alaisia sarjapelejä.

Kesän 2021 aikana kamerat asennettiin alla listattuihin kaukaloihin pl. ne kaukalot, jotka ovat toistaiseksi remontissa. Leijonat.tv toimii tällä hetkellä 68 kaukalosta, puuttuvissa kahdessa kaukalossa kameran toiminta odottaa kaukalon/hallin remontin valmistumista.

Seuraavien muutaman kuukauden aikana kameroita asennetaan edellisten lisäksi 20 uuteen kaukaloon. Jääkiekkoliitto on yhteydessä seuroihin uusista asennuksista lähiaikoina ja lista uusista palvelun pariin liitettävistä kaukaloista julkaistaan myöhemmin.

Espoo Matinkylän jääurheilukeskus, Matinkylä I
Espoo Matinkylän jääurheilukeskus, Matinkylä II
Espoo Tapiolan harjoitushalli
Eurajoki Eurajoenjäähalli Oy
Heinola Vierumäen jäähalli 1
Heinola Vierumäen jäähalli 2
Helsinki Helsingin jäähalli / Harjoitusjäähalli
Helsinki Aimo Mäkinen Areena 1
Helsinki Hartwall Arena II
Helsinki Pirkkolan liik.puiston/Jäähalli 1
Helsinki Pirkkolan liik.puiston/Jäähalli 2
Hollola Heinsuon harjoitusjäähalli
Hämeenlinna Metritiskiareena
Hämeenlinna Pohjantähti Areena
Iisalmi Iisalmen jäähalli
Imatra Imatran jäähalli
Joensuu Mehtimäen harjoitushalli
Joensuu Mehtimäen jäähalli
Jyväskylä Harjoitusjäähalli1
Jyväskylä LähiTapiola Areena
Järvenpää Harjoitushalli
Järvenpää Jäähalli
Kaarina Jäähalli Aina Areena
Kajaani Kajaanin jäähalli
Kalajoki Kalajoen jäähalli
Kauniainen Kauniaisten jäähalli
Kerava Harjoitusjäähalli
Kokkola Kokkolan jäähalli
Kotka Kotkan jäähalli Ilona Areena
Kouvola Kuusankosken jäähalli
Kouvola Lumon areena
Kuopio Kuopion jäähalli
Kuopio Lippumäen jäähalli LT
Kuortane Kuortaneen jäähalli
Lahti Isku-Areena, Lahden jäähalli Oy
Lahti Launeen h-halli, SOL Areena 2
Lappeenranta Kisapuiston jäähalli
Lappeenranta UK-areena 2
Lempäälä Lempäälän jäähalli, Kiekkobussi Areena
Liminka Limingan jäähalli
Mikkeli Kalevankankaan harj.jäähalli
Mikkeli Mikkelin jäähalli
Nokia Nokian jäähalli
Oulu Linnainmaan jäähalli 2
Oulu Oulun jäähalli, Energia-areena
Oulu Oulunsalon jäähalli
Oulu Raksilan harjoitushalli Raksila 2
Pori Astora Areena/Patajunnuareena
Pori Isomäen jäähalli
Porvoo Kokonniemen jäähalli
Raahe Raahen jäähalli
Rauma Äijänsuon harjoitusjäähalli
Rauma Äijänsuon jäähalli,Kivikylän areena
Rovaniemi Lappi-arena
Savonlinna Talvisalon jäähalli
Seinäjoki Seinäjoen Jäähalli Oy
Siilinjärvi Tuplajäät LT
Tampere Hakametsän harjoitsjäähalli 
Tampere Sentteri 3 (D)
Tampere Tampereen jäähalli, Hakametsä
Tampere Tesoman jäähalli
Turku Impivaaran jäähalli 1
Turku Kupittaan jäähalli 1
Turku Gatorade Center
Turku Varissuon jäähalli2
Uusikaarlepyy Nykarleby Ishall
Vaasa Vaasa Areena
Vaasa Vaasa Areena, harjoitushalli 2
Vantaa Myyrmäen jäähalli 1
Vantaa Tikkurilan Trio areena 

 

Olet nyt

Etsi sivustolta