Joni Leander

Joni Leander

torstai, 03 tammikuu 2019 13:02

LEIJONA-Koulukiekko

LEIJONA-koulukiekko on Suomen Jääkiekkoliiton palvelutuote seurojen sekä varhaiskasvatuksen ja koulun väliseen yhteistyöhön. LEIJONA-koulukiekkoa ovat olleet mukana tekemässä Jääkiekkoliiton ja seurojen lajiosaajat sekä myös koulujen ja varhaiskasvatuksen ammattilaiset. Tuotteessa ovat omat materiaalit seuroille ja varhaiskasvatuksen sekä ala- ja yläkoulun kasvattajille.

LEIJONA-koulukiekko sisältää seuroille valmiit mallit eri tasoiseen yhteydenpitoon ja yhteistyön tekemiseen varhaiskasvatuksen ja koulun kanssa. Kasvatuksen ammattilaisille olemme luoneet valmiita tuntimalleja sekä vinkkejä jääliikunnan ja jäällä tapahtuvan pelaamisen opettamiseen. Varhaiskasvattajille ja koulun opettajille ovat suunniteltuina omat koulutukset, jotka toteutetaan mahdollisimman paikallisesti seurojen järjestämänä ja Jääkiekkoliiton avustamana. Koulutusten sisällöt rakennetaan mahdollisimman tarvelähtöisesti.

Laitetaan lapset liikkumaan jäällä.

 

...

 

 

 

Olympiakomitean tarjoama Suomisport on koko urheiluyhteisön yhteinen, digitaalinen urheilupalvelu.

Jääkiekkoseurat voivat hakea Suomisport-palvelun kautta Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea sekä kehittää toimintaansa Tähtiseura-laatuohjelmalla.

Jääkiekkoliiton liityttyä mukaan Suomisportiin tapahtuu myös pelipassien lunastus kaudesta 2019-20 alkaen Suomisportin kautta. Pelipassien ostosta ohjeistetaan tarkemmin ennen seuraavan pelipassikauden alkua.

Lue uutisesta lisää Suomisportin eri osa-alueista.

Seuratoiminnan kehittämistuen haku

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Seuratuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa, kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Lue lisää Seuratoiminnan kehittämistuesta Opetus- ja Kulttuuriministeriön sivuilta

Tähtiseura Laatujärjestelmä - Suomalainen urheilu loistaa tähtiseurassa

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa.

Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille, heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan. Entistä laajempi tuki mahdollistaa paitsi liikunnan säilymisen osana ihmisen eri elämänvaiheita, myös alustan kehittyä huippu-urheilijaksi.

Tähtiseura-verkkopalvelu

Tähtiseura-verkkopalvelussa urheiluseurat voivat tehdä omaa kehittämistyötään itsenäisesti ja vuorovaikutteisesti lajiliiton tai aluejärjestön seurakehittäjän kanssa. Palvelu on helppokäyttöinen, seuralle maksuton ja toimii myös mobiilisti. Sieltä löytyvät tarvittavat kehittämistehtävät ja työkalut. Palvelua käytetään myös Tähtimerkin auditointiprosessin osana.  Palvelu on avoin kaikille urheiluseuran kehittämisestä kiinnostuneille tahoille.

Lue lisää Tähtiseura laatujärjestelmästä Olympiakomitean sivuilta

Miten saan Suomisportiin osa-alueet käyttööni?

Tähtiseura-verkkopalvelu

 1. Valitkaa seurassanne/lajijaostossanne Tähtiseura-ohjelman pääyhteyshenkilö. (esim. seuranne toiminnanjohtaja).
 2. Pääyhteyshenkilö menee osoitteeseen tähtiseurat.fi ja klikkaa painiketta ”Tähtiseura-verkkopalveluun”, josta etenee verkkopalvelun etusivulle.
 3. Pääyhteyshenkilön tulee verkkopalvelun etusivulta klikata ”Hanki käyttöoikeudet”-painiketta, jolloin palvelu ohjaa omien tunnusten luontiin ja sen jälkeen hänet yhdistetään käyttäjäksi seuran omaan kehittämisympäristöön. Tarkemmat kuvalliset ohjeet käyttöoikeuksien hankkimisesta löytyvät täältä: https://www.olympiakomitea.fi/uploads/2018/10/tahtiseura-verkkopalvelu_onboarding-vaiheet.pdf
 4. Kun käyttöoikeudet ja tunnukset on luotu, verkkopalveluun pääsee jatkossa normaalisti sisään Tähtiseura-verkkopalvelun etusivun yläkulman ”Kirjaudu sisään”-linkin kautta. 

Jokaisen seuran käyttäjän tulee hankkia itselleen omat käyttöoikeudet palveluun. Seuran ensimmäisestä käyttäjästä tulee pääkäyttäjä, joka voi jatkossa hyväksyä muita seuran jäseniä Tähtiseuratiimiin ja he voivat yhdessä kehittää seuraa verkkoalustalla.

Seuratuki 2019

 1. Valitkaa seurassanne/lajijaostossanne Seuratuen pääyhteyshenkilö. (esim. seuranne toiminnanjohtaja).
 2. Pääyhteyshenkilö menee osoitteeseen tukihaku.suomisport.fija klikkaa painiketta ”Hae käyttöoikeudet verkkopalveluun”, josta etenee verkkopalvelun etusivulle.
 3. Pääyhteyshenkilön tulee verkkopalvelun etusivulta tarkistaa, löytyykö seura jo järjestelmästä. Mikäli seura löytyy, tulee hänen liittyä seuran käyttäjäksi, jos taas seuraa ei löydy tulee henkilön luoda seura järjestelmään.
 4. Kun käyttöoikeudet ja tunnukset on luotu, verkkopalveluun pääsee jatkossa normaalisti sisään tukihaku.suomisport.fietusivun ”Kirjaudu sisään”-linkin kautta.

Joukkueiden kokoonpanot löytyvät uutisen lopusta liitteinä.

 

Pikku-Pohjola Eurooppa

 

La 10.11.2018

 

09.10                 Tukholma – Bratislava

10.20                 Praha – Helsinki

12.50                 Tukholma – Praha

14.00                 Bratislava – Helsinki

16.00                 Helsinki – Tukholma

17.00                 Bratislava – Praha

Ensimmäisen ottelun pelaajat paikalle 08.00, toisen ottelun pelaajat paikalle 08.50. 

 

Pikku-Pohjola Pohjois-Amerikka

 

Su 11.11.2018

 

09.10                 Calgary – Vancouver

10.20                 Toronto – Winnipeg

12.50                 Calgary – Toronto

14.00                 Vancouver – Winnipeg

16.00                 Winnipeg – Calgary

17.00                 Vancouver - Toronto

Ensimmäisen ottelun pelaajat paikalle 08.00, toisen ottelun pelaajat paikalle 08.50.

Klaukkalan jäähallilla järjestetään 10.-11.11.2018 04-ikäluokan Pikku-Pohjola 1 tapahtuma. Tapahtuma on osa Eteläisen alueen kartoitusjärjestelmää, jolla valitaan pelaajia helmi-maaliskuussa 2019 järjestettävälle Pohjola-leirille. Pohjola-leiri toimii kyseisen ikäluokan ensimmäisenä maajoukkue-ehdokkaiden valtakunnallisena kartoitustapahtumana

Pikku-Pohjola 1 tapahtumaan on valittu Eteläisen alueen aluevalmentajien Sami Nuutisen ja Pyry Lukkarilan sekä maalivahtikouluttaja Janne Laineen johdolla yhteensä n. 140 Leijonapolun alkuvaiheessa olevaa pelaajaa. Pelaajalistaan saattaa vielä tulla muutoksia ennen tapahtumaa.

Yksittäiselle pelaajalle tapahtuma on yksipäiväinen. Joukkuejaot ja tarkempi otteluohjelma julkistetaan viimeistään viikon 45 alussa ja tällöin jokainen pelaaja saa tiedon siitä kumpana päivänä osallistuu tapahtumaan.

 

Maalivahtien osalta Pikku-Pohjola tapahtumasta informoidaan suoraan valittuja maalivahteja alueen maalivahtikouluttajan toimesta.

 

Leirille valitut kenttäpelaajat löytyvät liitteestä uutisen lopusta.

 

Kenttäpelaajien ilmoittautumiset tapahtumaan perjantaihin 2.11.2018 mennessä tämän linkin kautta.

Seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuki) 2019 hakuohjeet on julkaistu Opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla. Tuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Hakuaika on 12.11.-14.12.2018. Hakemusta ei pääse muotoilemaan tai tekemään ennen kuin haku avautuu. Hakulinkki julkistetaan ministeriön sivuille haun avautuessa.

Mikäli seuranne päättää lähteä hakemaan seuratukea kannattaa hankkeen suunnittelu aloittaa mahdollisimman pian. Seuratukea haettaessa on oleellista hakea sparrausapua ulkopuolisilta toimijoilta. Voitte olla yhteydessä oman alueenne aluepäällikköön tai seurakehityspäällikkö Ari Piispaseen.  

Seuratoiminnan kehittämishankkeissa on olennaista kiinnittää aikaisempaa enemmän huomiota siihen, miten seura vakiinnuttaa kehittämishankkeen toiminnan seuran omaksi toiminnaksi avustetun kauden jälkeen. Muistutamme lisäksi aikaisemmin tukea saaneita seuroja siitä, että aikaisemmin saadun avustuksen loppuraportointi tulee hoitaa asianmukaisesti ja aikataulussa ministeriöön. Selvityksen tekemättä jättäminen on hylkäysperuste mahdolliselle uudelle myönnölle.

Linkki hakuohjeisiin:

https://minedu.fi/avustukset/avustus/-/asset_publisher/seuratoiminnan-kehittamistuki-seuratuki-

Olettehan huomioineet, että ministeriön avustusehtoihin on tullut päivityksiä? Linkki erikseen ”Avustukset”-sivulle, mistä löytyy asiasta lisätietoja ja mm. hakijan opas.

https://minedu.fi/avustukset

Finhockeyn seuran materiaalipankista löytyy seuratukeen liittyvää materiaalia:

http://www.finhockey.fi/index.php/seuralle/materiaalipankki#seuran-hallitus

Eteläinen alue hakee oman toimen ohella työskentelevää Harrastekiekkovastaavaa. Tehtävänäsi on Eteläisen alueen harrastesarjojen koordinointi yhteistyössä seurojen, harrastekiekkojoukkueiden sekä alueen toimihenkilöiden kanssa.

 

Tärkeimpiä tehtäviä ovat mm.

·       Harrastekiekkosarjojen toiminnan organisointi ja kehittäminen

·       Harrastekiekkotapahtumien järjestäminen

·       Alueen muun harrastetoiminnan kartoittaminen

 

Toteutat tehtävää yhdessä aluepäällikön ja -koordinaattorin kanssa, ja raportoit työstäsi aluepäällikölle.

 

Sinulta odotamme

·       Innostunutta otetta harrastekiekkoon

·       Organisointikykyä

·       Viestintätaitoja

 

Tehtävä vaatii laajaa harrastekiekon tuntemusta sekä valmiutta ilta ja viikonlopputöihin. Tehtävästä maksetaan OTO-korvaus.

Vapaamuotoinen hakemus tehtävään ja CV tulee toimittaa 26.11. klo 10 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

tiistai, 09 lokakuu 2018 22:31

Eteläisen alueen Syyskokous 30.10.2018

Eteläinen alue järjestää Syyskokouksen tiistaina 30.10.2018 klo 18.00 Sokos Hotelli Flamingossa. Tilaisuus järjestetään hotellin 3. kerroksessa, missä kahvitarjoilu ennen kokousta.

Liitteenä kutsu ja valtakirja jossa tarkemmat ohjeet sekä agenda. Materiaalit toimitetaan sähköisesti ennen kokousta!

Tervetuloa kokoukseen!

Junioripäällikön keskeiset työtehtävät:

 • Ohjata ja valvoa seuran valmennus ja kasvatustyötä seurayhteisön seurojen nuorimmissa ikäluokissa
 • Seurayhteisön kehittäminen ja harrastajamäärien kasvattaminen
 • Uusien joukkueiden perustaminen ja harrastajien integrointi seuroihin
 • Suunnitelmallisen ja pitkäjänteisen juniorivalmennuksen johtaminen
 • Junioritoiminnan laadun parantaminen ja yhteisöllisyyden kehittäminen
 • Seurayhteisön järjestämien luisteluvalmennuksien ohjaaminen
 • Leirien suunnittelu ja toteutus
 • Koulutusten suunnittelu yhdessä valmennuspäällikön kanssa
 • Kiekkokoulun organisointi
 • Harrastetoiminnan kehittäminen -> matalankynnyksen toiminta

Toimintaympäristö

Kiekko-Espoo ry on kahden espoolaisen jääurheiluseuran, Espoon Kiekkoseura ry:n ja Espoon Palloseuran Jääkiekko ry:n perustama, voittoa tavoittelemattoman yhdistys. Sääntöjensä mukaisesti sen tehtävänä on huolehtia EKS:n ja EPS:n vanhempien junioreiden kilpaurheilun ja aikuisten kilpailu-urheilun järjestämisestä.

EKS, EPS ja Kiekko-Espoo muodostavat seurayhteisön, missä pyrkimyksenä on taata ja mahdollistaa kaikille jääkiekon ja ringeten harrastaminen jossain seurayhteisön jäsenyhdistyksessä.

Junioripäällikkö toimii pääsääntöisesti EPS:n ja EKS:n joukkueiden mukana.

Edellytykset

Olet jo kerryttänyt työkokemusta jääkiekon parissa ja lasten kohtaaminen on sinulle luontevaa. Osaat toimia johtajana ja mentorina seurayhteisön valmentajille. Ymmärrät myös vanhempien merkityksen seuratoiminnassa.

Työaika painottuu päivien lisäksi myös iltoihin ja viikonloppuihin. Työstä suoriutuminen edellyttää oman auton käyttöä.

Tartu mahdollisuuteen

Tarjoamme erittäin mielenkiintoisen ja joustavan työn uusia haasteita etsivälle.

Tarjoamme mukavan työympäristön, johon kuuluu toiminnanjohtaja, valmennuspäällikkö, taitovalmentaja, tyttökiekon valmennuspäällikkö, ringeten valmennuspäällikkö sekä toimistohenkilö.

Tule mukaan huippujoukkoomme varmistamaan, että seurayhteisöstämme kasvaa Suomen johtava juniorijääkiekko-organisaatio!

 

Tästä eteenpäin

Työ on kokoaikatyö ja työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva.

Lisätietoja tehtävästä antaa valmennuspäällikkö Eemeli Mäkinen p. 0400 622 570

Toivottavasti kiinnostuit tehtävästä, lähetä CV sekä vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot osaamisestasi ja siitä, miksi juuri sinä olisit tiimiimme paras henkilö. Laita CV ja hakemus palkkatoiveineen alla olevaan sähköpostiin 30.9.2018 mennessä.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Eteläisen alueen toimitsijakoulutus järjestetään 26.9.2018 Kauppakeskus Entressen kirjaston Sinisessä huoneessa klo. 17.15 alkaen. Tilaisuuden kesto on n. 2,5h.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen tämän linkin kautta 21.9.2018 mennessä. Tilaisuuteen mahtuu 45 henkilöä ja tilaisuus on osallistujalle maksuton.

Toimitsijakoulutus on tarkoitettu kaikille joukkueen toimitsijatehtäviä hoitaville henkilöille.

 

Kouluttajan toimii Eteläisen alueen toimitsijakouluttaja Heli Rissanen.

 

Lisätietoja:

Joni Leander

joni.leander@finhockey

tiistai, 18 syyskuu 2018 08:24

Valmentajien vapaakortit kaudella 2018-2019

Valmentajalisenssijärjestelmän käyttöönoton myötä myös valmentajakortin myöntämisen perusteita uudistetaan vaiheittain kausien 2017-2018 ja 2018-2019 aikana. Valmentajakortti tulee jatkossa edellyttämään käytännön valmennustyössä osoitettua seniorivalmentajatason vähimmäisosaamista. Valmennustoiminnan arvioinnin kohteena on valmentajan itsensä johtamisen taidot, ihmissuhdetaidot sekä urheilu- ja lajiosaaminen.


KRITEERIT JA TOIMINTAOHJEET VALMENTAJALLE VAPAAKORTIN SAAMISEKSI KAUDELLE 2018-2019:

Kauden 2018–2019 osalta kortin saaminen edellyttää alla mainittujen aikaisempien kriteerien täyttymistä sekä osaamisen kehittämiseen ja todentamiseen tähtäävän mentorointiprosessin käynnistämistä oman tai yhteistyöseuran mentorivalmentajan kanssa. Seniorivalmentajatason osaamisen varmistamiseen osallistuu aina myös ko. alueen aluevalmentaja.

- Korttiin ovat oikeutettuja valmentajat, jotka ovat suorittaneet joko SJL:n takavuosien A-valmentaja- tai Jääkiekkovalmentajatutkinnon (JVT ) tai uuden Jääkiekkovalmentajakurssin (JVK).

- Lapsiurheiluvaiheen valmentajat, jotka ovat suorittaneet Herkkyyskausivalmentajakurssin, sekä lajitekniikka 1 ja lajitekniikka 2 –kurssin ja näiden lisäksi urheiluopistolla suoritetun lasten liikuntaan suunnatun liikunnan ammattitutkinnon (LiAT)

- Maalivahtivalmentajat, jotka ovat suorittaneet seuraavat kurssit: seuravalmentajakurssi 1 ja 2 (SVK 1 ja 2 / uudet lyhenteet ovat FHV ja PTV),  Nuorten Valmentajan Tutkinto (NVT ) tai uusi  Nuorten Valmentajan kurssi (NVK) sekä Maalivahtivalmentajakurssi (MVK).

Mikäli korttia hakeva henkilö täyttää jonkin yllä mainituista kriteereistä, hänen tulee lisäksi:

- olla mukana Jääkiekkoliiton valmentajan osaamisjärjestelmään liittyvässä mentorointiprosessissa joko oman seuransa mentorivalmentajan tai jonkin muun erikseen nimetyn mentorivalmentajan kanssa

- olla mukana aktiivisesti seuran jääkiekkotyössä joko joukkueen- tai maalivahtivalmentajana tai muissa seuran urheilutoiminnan käytännön tehtävissä.

LISÄKSI

Jokaisen valmentajakorttiin oikeutetun henkilön on itse huolehdittava omien tietojensa päivittämisestä sekä kortin lunastamisesta palvelusivuston ( www.palvelusivusto.fi ) ohjeiden mukaisesti.

Muistutamme, että valmentajan vapaakorttiin vaaditaan lisäksi toimihenkilön pelipassin lunastaminen ja maksaminen. Hakijalla tulee olla myös kaikki muut valmentajakoulutukseen liittyvät maksut suoritettuina.

 

SEURAN VASTUUHENKILÖN TEHTÄVÄT SEURAN VALMENTAJIEN VAPAAKORTTIEN MYÖNTÄMISPROSESSISSA

Seuran vastuuhenkilö toimittaa kootusti vapaakorttiin oikeutettujen listan Jääkiekkoliittoon seuraavalla tavalla:

1.  Kaikkien nimet linkistä avautuvaan exel taulukkoon sukunimen mukaiseen aakkosjärjestykseen allekkain ja nimen perään korttiin oikeuttava koulutus ja suoritusvuosi sekä kuka toimii hänen mentorinaan

2. Jokaisen listalla olevan henkilön kohdalle on laitettava hänen Sportti ID !!! Ilman Sportti-ID:tä korttia ei myönnetä.

3. Listan varmentaa allekirjoituksellaan seuran ohjaajista ja valmentajista vastuussa oleva henkilö.

4. Lista lähetetään sähköpostilla seuran / seurayhteisön (, jonka alaisuudessa seura toimii) valmennustoiminnan kehittämisestä vastaavalle aluevalmentajalle

5. Aluevalmentaja tarkastaa listan oikeellisuuden (mm. sen, että henkilöt ovat oikeasti mukana mentorointiprosessissa) ja toimittaa sen eteenpäin Jääkiekkoliiton koulutuspäällikkö Jukka Lamminaholle

6. Jääkiekkoliiton koulutuspäällikkö vahvistaa henkilön oikeuden vapaakorttiin. Tämän jälkeen kortti myönnetään liiton rekisteriin.

 

Lataa Valmentajakortti-taulukkoKRITEERIT VALMENTAJALLE VAPAAKORTIN SAAMISEKSI KAUDELLE 2018-2019:

Jatkossa kortti tullaan myöntämään osaamisperusteisesti seniorivalmentajatason osaamiskriteerien perusteella. Osaamisperusteisesti myönnetty kortti on voimassa 3 kautta mukaan lukien kauden, jonka aikana kortti on myönnetty.Hyvää kauden jatkoa,

Jukka Lamminaho
koulutuspäällikkö
valmentajakorttien vastuuhenkilö
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Olet nyt

Etelän alueen toimisto

Suomen Jääkiekkoliitto ry.
Veturitie 13 H
00240 Helsinki

Vaihde 010 2270 200
Fax 010 2270 299

 

Kunnioita peliä

Finhockey News

OP-mobiili

Jääkiekkoliiton leirit

Suomi-kiekon strategia

Kunnioitus
Yhteisöllisyys
Hauskuus
Erinomaisuuden tavoittelu

Etsi sivustolta