perjantai, 18 joulukuu 2020 15:51

Tunturi-Kiekosta Lapin ensimmäinen jääkiekon Tähtiseura

Kirjoittanut

Tiedote
18.12.2020

Tunturi-Kiekosta Lapin ensimmäinen jääkiekon Tähtiseura

Suomen pohjoisin jääkiekkoseura Tunturi-Kiekko ry palkittiin 18.12.2020 Tähtiseura-tunnustuksella lasten ja nuorten kategoriassa. Tähtiseura on Olympiakomitean ja lajiliittojen laatuohjelma, joka tukee ja kehittää suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta ja selkärankaa: seuratoimintaa. Tähtimerkin saa seura, joka on moderni, ketterä ja inhimillinen.

– Tähtimerkki on meille ennen kaikkea lupaus laadusta seuran nykyisille ja uusille jäsenille sekä heidän lähipiirilleen. Tähtiseurassa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan yhä suuremman taustatuen avulla, Tunturi-Kiekon johtokunnan puheenjohtaja Janne Tervahauta kertoo.

Inarilaisen jääkiekkoseuran toimintaa on kehitetty aktiivisesti vuonna 2017 valitun johtokunnan johdolla.

– Toiminnan kehittämisen työkaluksi haluttiin Tähtiseura-laatumalli, koska sitä kautta saatiin alusta kaikelle syntyvälle materiaalille sekä mitattavuutta ja ulkopuolinen arviointi.

Tunturi-Kiekko auditoitiin 10.12.2020 ja jatkossa auditointi tehdään kolmen vuoden välein.

- Tähtiseura-laatuohjelma tuo kehittämistoimintaamme jatkuvuutta. Seuratoimintaa täällä kiekkokartan reunalla kuvaa hyvin yksi perusarvoistamme, sinnikkyys. Mikään ei tule täällä helpolla ja siksi haluamme vaalia sinnikkyyttä sekä seuratoiminnassa että tämän ajan nuorille sopivana arvona.

Tie Tähtiseuraksi on osoittanut sinnikkyyttä. Taustalla on vuonna 2019 saatu opetus- ja kulttuuriministeriön tuki seuratoiminnan kehittämiseen kaksivuotisessa hankkeessa.

– Olemme hyödyntäneet ammattilaisten ohjausta. Seuran urheilullisen puolen kehittämistyötä on koordinoinut Sofia Pohjanen ja hallinnon kehittämistyön koordinoinnista on vastannut Kai Jansson. Olemme saaneet kilpajoukkueille kattavat kausisuunnitelmat ja harjoitepankit, seuratoiminnan periaatteet ja aikataulut on koottu yksiin kansiin.

Tunturi-Kiekolla on kaudella 2020–2021 joukkueet kilpasarjoissa U9, U11, U13 ja U15, edustusjoukkue Lappi-liigassa sekä harrastejoukkueet Tukittaret, Tuki-Kepit, Leijona-kiekkokoulu, perheluistelu- ja pipolätkäryhmä. Tunturi-Kiekko liikuttaa jäällä viikoittain toista sataa urheilijaa ja kuntoilijaa.

– Kaikissa kilpasarjajoukkueissamme on myös tyttöpelaajia, Tervahauta iloitsee.

Tunturi-Kiekko on Lapin ensimmäinen ja koko Suomen kymmenes Tähtiseura-tunnuksen saanut jääkiekkoseura. Pohjois-Suomessa tunnustuksen on aiemmin saanut ainoastaan Oulun Kärpät.

Lisätietoja: Tunturi-Kiekon johtokunnan puheenjohtaja Janne Tervahauta, 0400 485 998

Kuva: Sofia Pohjanen

 

 

 

Olet nyt

Lapin alueen toimisto

Hiihtomajantie 2
96400 Rovaniemi

 

Kunnioita peliä

Finhockey News

OP-mobiili

Suomi-kiekon strategia

Kunnioitus
Yhteisöllisyys
Hauskuus
Erinomaisuuden tavoittelu

Etsi sivustolta