Jere Lahti

Jere Lahti

tiistai, 26 toukokuu 2020 12:03

Muutoksia kesän 2020 leirityksiin

Mestiksen ja NSML:n leiri pidetään 15.-16.8.2020, mutta se järjestetään webinaarina verkossa. NSML-leiriläiset liittyvät tuohon samaan tapahtumaan eli leiriä ei 22.-23.8. järjestetä.

 
Varaa kyseinen viikonloppu kalenteriisi, kuten olisit tulossa paikanpäälle. Ohjelmassa on luentoja koko ryhmälle, tehtäviä ja keskusteluita pienemmissä ryhmissä sekä fyysisiä testejä. Varaa siis tietokone ja hyvä nettiyhteys viikonlopuksi. Myös pienryhmissä kokoontuminen omalla paikkakunnalla webinaaria varten on mahdollista.

 
Kutsut tulevat kesäkuun alussa ja tarkempi ohjelma elokuun alussa.

 
Naisten leiri pyritään pitämään suunnitelmien mukaan 22.-23.8.2020, mikäli kokoontumisrajoitukset sen sallivat.

 
Alueellisten kilpatuomarileirien ajankohta muuttuu, ne tullaan järjestämään 5. tai 6. päivä syyskuuta (alueesta riippuen).

keskiviikko, 29 huhtikuu 2020 13:08

Kunnioita peliä -kysely nopeille

Jääkiekkoliiton Kunnioita peliä -kampanja

Kysely: Jääkiekkoliiton henkilökunta, yhteistyökumppanit, seurojen joukkueenjohtajat ja valmentajat, erotuomarikerhot

 

Hyvä Jääkiekkoperheen jäsen, 

Koko urheilukenttä on viime aikoina näkynyt ja kuulunut yleisissä keskusteluissa ja median palstoilla välillä hieman negatiivisessa valossa - joskus jopa aiheetta. Urheilun ja jääkiekon yhteiskunnallinen merkitys on kuitenkin todella suuri ja kiistaton, niin kansanterveyden kuin kansataloudenkin näkökulmasta. Lisäksi urheilukenttä ja sen menestyneet urheilijat ja joukkueet ovat suorituksillaan monesti nostaneet koko kansakunnan itsetuntoa ja edesauttaneet taloudellista toimeliaisuutta ja kasvua.  

 

Jääkiekkoliitto suunnittelee yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa näkyvää valtakunnallista mediakampanjaa Kunnioita Peliä -teemalla, haluamme näin tuoda jääkiekon ja urheilun hienoja arvoja positiivisessa valossa koko kansakunnan tietoisuuteen.

 

Kunnioita peliä -ohjelma on suunniteltu, jotta suomalainen jääkiekko olisi reilumpaa kaikille sen osapuolille. Kyse on jokaisen pelin eri roolissa toimivan - pelaajien, valmentajien, tuomareiden, vanhempien ja muiden taustaryhmien - keskinäisestä kunnioittamisesta. Keskinäiseen kunnioittamiseen perustuvalla käyttäytymisellä

  • tehdään pelitapahtumasta lapsille, pojille ja tytöille, positiivinen kasvuympäristö, jossa on tilaa onnistumisille ja epäonnistumisille
  • tehdään pelistä turvallisempaa
  • taataan valmentajille ja tuomareille työrauha

 

Kampanjaan on suunniteltu toteutettavan video TV-mainontaan, liiton ja seurojen omiin kanaviin ja ottelutapahtumiin sekä kampanjaa tukevaa kuvamateriaalia.

 

Haluamme nyt kutsua koko jääkiekkokentän mukaan kampanjan suunnitteluun, ja siksi haluaisimme kuulla mietteitäsi ja kommenttejasi Kunnioita peliä -kampanjan aiheista.  Kyselyyn voi osallistua tämän linkin kautta: https://forms.gle/6vBZaV43jaxPG9dQ7  Vastausaika päättyy 30.4.2020.

 

Kiitos jo etukäteen ajastasi ja panoksestasi!

 

Terveisin,

Jääkiekkoliiton markkinointi & viestintä

 

PS. Kunnioita Peliä -ohjelmaan voit tutustua osoitteessa: www.kunnioitapelia.fi

 

Myös tuomaritoiminnan osalta elämme poikkeuksellisia aikoja. Laajennamme verkkokoulutustamme ja mahdollistamme kaikille tuomareille osaamisen kasvattamisen poikkeusoloista huolimatta.

 

Kaikille on lähetetty tunnukset Priima oppimisympäristöön Tasossa olevaan sposti-osoitteeseen (osalle Turun, Porin Rauman ja Salon kerhojen tuomareista tunnukset on lähetetty jo syksyllä 2019).

 

Sinne on avattu kaikille Erotuomarin jatkokurssi suoritettavaksi.  

 

Koulutus on osa uudistuvaa tuomarin koulutuspolkua ja suunnattu etenkin tasoilla 1-3 viheltäville.   

Koulutuksen suoritus kestää n. 3 tuntia, mutta voit suorittaa kurssin niin monessa osassa kuin haluat.  

Koulutus on osa kaikkien tuomareiden kauden 2020-2021 kertauskurssia ja se tulee suorittaa heinäkuun 2020 loppuun mennessä. Pakollinen suoritus ei koske niitä, jotka kutsutaan jollekin leireistämme kesäkuussa.

Kaikki toki saavat koulutuksen suorittaa ja varsinkin nuorille kilpatuomareille se on erittäin suositeltavaa leirikutsusta huolimatta.  Apua Priiman käyttöön löydät erotuomarialueelta; finhockey.fi ->Tuomarille -> Koulutus ja valmennus  


Oppimisen iloa! 

 

Erotuomariorganisaation puolesta,

Jere Lahti

Erotuomaripäällikkö

torstai, 09 huhtikuu 2020 15:41

Kevään 30-minuutin juoksu

Juoksun ohjeistus 

 

Kenelle?

 

Kilpatuomareille ja sellaisiksi haluaville.

 

Mitä?

 

Juokse 30 min testi toukokuun aikana. Lähetä tiedot itsenäisesti suoritetusta juoksustasi oheisen linkin kautta. Juokse siis 30 minuuttia ja ilmoita tuloksesi metreissä.

 

Linkissä pyydetään dataa ilmoituksen tueksi. Se voi olla kuvakaappaus esim. sykemittarisi datasta palvelusta, johon se on lähetetty. Juoksu kannattaa suorittaa urheilukentällä tms. jos mahdollista, toki muukin tasainen alusta käy, mikäli pääsyä kentille ei ole. 

 

 Jos sinulla ei ole sykemittaria voit käyttää jotain puhelimien ilmasta applikaatiota esim., Sportstrackeriä https://www.sports-tracker.com/. Monia muitakin on. 

Pidät puhelimen juoksussa mukana ja lähetät sen datan. Mukana voi olla myös esim. Videota suorituksesta.  

 

Esimerkki kuvakaappaus Polar Flowsta, tämän siis liität kuvana linkistä aukeavaan lomakkeeseen: