torstai, 20 kesäkuu 2019 09:43

Lacrosse osaksi kiekkoilijan kesäharjoittelua? Tervetuloa kokeilemaan Vantaalle SM-viikon yhteydessä 4.-7.7.!

Wayne Gretzky, Bobby Orr, Gordie Howe, Brendan Shanahan, Paul Kariya, Steve Stamkos ja John Tavares. Tässä on vain murto-osa jääkiekon historian valovoimaisimmista tähdistä, jotka ovat viettäneet kesänsä lacrossessa käytettävä haavimaila tiukasti kädessään. Harva myöskään tietää, että jääkiekko, jota tänä päivänä saamme seurata, on paljossa velkaa nimenomaan Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen kehittämälle lacrosselle. Lacrosse on loistava valinta kesälajiksi nuorelle, sillä laji tukee ja kehittää mainiosti jääkiekossa tarvittavia taitoja, oli kyse sitten silmä-käsi-koordinaatiosta tai kunnon kohottamisesta

Lacrosse on valittu Kansainvälisen Olympiakomitean tunnustettujen lajien joukkoon seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Kyseessä on ns. short list, josta valitaan tulevat olympialajit. Kansainvälisen Lacrosseliiton tavoitteena on olla mukana vuoden 2028 Los Angelesin olympialaisissa ja suunnitelma etenee aikataulussa. Kasvatamme siis konkreettisesti potentiaalisia olympiaurheilijoita.

Box- eli sisälacrossea pelataan jääkiekkokaukalossa. Normaalista lacrossesta eroten sisälacrossessa joukkueilla on samanaikaisesti kaukalossa maalivahdin lisäksi ainoastaan viisi kenttäpelaajaa. Kaukalossa intensiteettiä lisää koripallostakin tuttu hyökkäysaika-sääntö, joka pakottaa pelaajat nopeisiin päätöksiin. Ei olekaan ihme, että monet kanadalaiset kiekkotaiturit ovat hioneet taitojaan nimenomaan sisälacrossen avulla.

Lacrosse on aito kontaktilaji, jossa on selkeät säännöt, joten se kehittää nuorten kykyjä antaa ja ottaa vastaan taklauksia. Lacrosse onkin hyvä tapa harjoitella tätä jääkiekkoilun hankalimpiin kuuluvaa osa-aluetta, sillä ilman luistimia vauhti on hitaampi, eikä tilanteet tule yllätyksenä.

Jääkiekkoilija hyötyy box-lacrossesta monella eri osa-alueella:

· Maalintekotaitojen parantaminen
· Luovuuden kasvattaminen
· Silmä-käsi koordinaatio. Pelaajat pelaavat mailoilla ja tekniikassa on paljon yhtäläisyyksiä.
· Pienen tilan havainnointi ja luovuus pienessä tilassa
· Hyökkäyspelin tilanteiden tunnistaminen
· Puolustusalueen puolustamisen taktiikat
· Voima ja kestävyys
· Uusi, mielenkiintoinen laji (motivaatio kesäharjoitteluun)
· Molempien käsien käyttö pelaamisessa
· Pää ylhäällä- pelaaminen. Pelaajat oppivat lukemaan tilanteita ja varautumaan kontaktiin
· Pelinopeuden kasvattaminen
· Hyökkäys- ja puolustuspelaamisen kehittäminen, tilanteiden parempi tunnistaminen

SM-viikko Vantaalla 4.-7.7.2019

Lacrosse on mukana Ylen ja Olympiakomitean järjestämällä SM-viikolla Vantaalla. Sunnuntaina 7.7.2019 klo 11.00 alkaen pelataan miesten box-lacrossen SM-finaali. Lisäksi järjestämme lapsille ja nuorille viikonlopun aikana treenejä, jossa lajia on mahdollista päästä kokeilemaan.

Alustava aikataulu lajikokeiluille Myyrmäki Stadionilla on perjantaina 5.7 klo 15-18 ja la klo 11-14.

Tervetuloa!
 

Kysy lisää:
Tuomas Tilkanen
Suomen Lacrosseliitto ry
tuomas.tilkanen(a)lacrosse.fi
050 5435434

Olet nyt

Etsi sivustolta