maanantai, 20 huhtikuu 2020 13:07

Pienen kentän pelit osaksi sarjaohjelmaa U11- ja U12-ikäluokissa – Taustalla tutkimukset pelaajan taitojen kehittymisestä eri pelimuodoissa

Viimeisen vuoden aikana Suomen ja Ruotsin Jääkiekkoliitot ovat yhteistyössä tutkineet junioreiden pelaamista ja eri pelimuotoja. Suomessa tutkimukset tehtiin ikäluokille U10-U12, Ruotsissa ikäluokille U8-U14. Tutkimuksilla haluttiin selvittää, miten eri pelaamistavat poikkeavat toisistaan.

Tutkimuksissa selvisi, että pienellä kentällä pelaaminen tukee pelaajien kehittymistä erityisesti U11- ja U12-ikäluokissa. Pelattaessa pienemmällä kentällä pelaajat osallistuvat peliin aktiivisemmin ja peleissä pystytään luomaan mm. enemmän syöttö- ja laukaisuyrityksiä per pelaaja verrattuna saman ikäluokan ison kentän peleihin. Myös kaksinkamppailutilanteita syntyy enemmän pienellä kentällä pelattaessa. Ison kentän pelaamisessa taas luistelunopeudet kasvavat verrattuna pienempään kenttään.

Kaikkinensa tutkimustulokset osoittavat, että ko. ikäluokissa on pelaajan monipuolisten taitojen kehittymisen kannalta parasta, että pelejä pelataan sekä isolla että pienellä kentällä. Tämän vuoksi kauden 2020-21 sarjaohjelmassa U11- ja U12-ikäluokkien pelejä pelataan pitkän kentän lisäksi myös lyhyellä kentällä. Sarjaohjelmat julkaistaan elokuussa, samassa yhteydessä tiedotetaan tarkemmin myös pelaamistavoista ja pelimääristä.

Tutkimustulokset julkaistaan kesän 2020 aikana ja ne tulevat kaikkien asiasta kiinnostuneiden saataville.

Olet nyt

Etsi sivustolta